DETALJI ŠARIĆEVE OPTUŽNICE: Pljevljak organizator, "palo" još 14 osoba, među njima i Darkov brat

N. B.

08. 10. 2022. u 07:39

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podiglo je juče optužnicu protiv Darka Šarića i još 14 osoba kojima se na teret stavlja da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se tvrdi, oformio Pljevljak, i to u periodu dok je bio u pritvoru, od početka 2020. pa sve do 14. aprila ove godine.

ДЕТАЉИ ШАРИЋЕВЕ ОПТУЖНИЦЕ: Пљевљак организатор, пало још 14 особа, међу њима и Дарков брат

Darko Šarić, Duško Šarić i Dejan Lazarević, Foto Tanjug/P. Milošević/M. Anđela

Naloge im je, navodi se, izdavao iz pritvorske jedinice Specijalnog suda i to korišćenjem kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom "Skaj".

Prema saopštenju TOK, pored Šarića, na optužnici su se našli i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović (ranije se prezivao Mišić), Milan Vučinić, Arso Šarić i Duško Šarić, Darkov rođeni brat. U saopštenju TOK se ne navodi koje se konkretno krivično delo stavlja pojedinačno optuženima, već su ona zbirno pobrojana. I to:

udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pokušaj ubistva, nedozvoljeno držanje oružja, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.

Tužilaštvo tvrdi da je Šarić stvorio plan koji je podrazumevao da se iz "bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku koji se protiv Pljevljaka i još nekoliko okrivljenih vodio pred Specijalnim sudom".

- Kada u tome nisu uspeli, Šarić je izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića i i eventualnog njegovog gubitka statusa - piše u saopštenju TOK.

- Postoji opravdana sumnja da su Mirković, Stojanović i Radovanović, službenici MUP Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove po nalogu Šarića preduzimali radnje sa ciljem da istrage koje su se vodile protiv pripadnika grupe usmere na način da se ne otkriju pravi izvršioci krivičnih dela. Prikupljali su strogo poverljive i poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv članova grupe i saopštavali ih Šariću.

UBISTVO MILOVCA U EKVADORU

PREMA saopštenju Tužilaštva, protiv Šarića se nastavlja istraga zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Milana Milovca, zvanog Cigla, u Ekvadoru. Kad je pokrenuta istraga saopšteno je kako je Pljevljak naredio Milovčevu likvidaciju. On je teško ranjen 13. novembra 2020. ispred teretane gde je vežbao. Prebačen je u bolnicu, odakle je pušten na kućno lečenje 11. januara naredne godine, da bi mu narednog dana pozlilo. Posle nekoliko sati u zoru, 13. januara, preminuo je u svom domu.

BONUS VIDEO:

SAHRANjEN UBICA ĆERKE IZ VRŠCA: Na ispraćaju, uz majku, bilo dvadesetak ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024