SUĐENJE ZA UBISTVO ČAĐE: Da li su okrivljeni i čovek sa šeširom ista osoba?

S. J. M.

06. 10. 2022. u 17:23

NA suđenju Vuku Ursulovu, okrivljenom za ubistvo Dragana Ristića Čađe 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici, danas su u Višem sudu u Beogradu pregledani snimci nadzornih kamera u Ulici Rudija Čajevca na Mirijevu, gde je to jutro snimljen automobil optuženog.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ЧАЂЕ: Да ли су окривљени и човек са шеширом иста особа?

Novosti

Na snimcima se vidi da to jutro oko 7 časova sivo vozilo dovozi i parkira muškarac u crnom donjem delu trenerke, sivoj dukserici sa kapuljačom, crnim patikama i na glavi belim šeširom sa tamnom trakom. Izlazi iz automobila i peške odlazi parkingom. Oko 8.35 časova vidi se da dolazi Vuk Ursulov u crnoj kratkoj majici, šarenom šorcu i crnim patikama, ulazi u automobil, ali ne kreće. Zatim izlazi otvara haubu, nešto radi i onda se vraća i seda za volan, otvara prozor, izbacuje levu ruku i odlazi autom oko 8.44 časa.  

Zamenik tužioca je tvrdila da se na levoj ruci Ursulova vidi brojanica, kao i na levoj ruci osobe sa šeširom i tražila da se to konstatuje, ali je sudija rekla da se ne vidi.
Na pretresu je ispitana i Marija Cvejić Đurić, koja je uradila antropološko veštačenje na osnovu video snimaka i navela da nije sigurno da je Ursulov isti kao osoba sa šeširom.

- Nema ničega što isključuje mogućnost da su u pitanju iste osobe, ali kod osobe sa šeširom se vidi malo detalja. Osoba u šorcu karakteristično maše rukama dok hoda i gega se, dok osoba sa šeširom drži ruke u džepovima dukserice i mirnije hoda. Kod nje se ne vidi taj karakterističan hod, ali možda je zato što drži ruke u džepovima - kazala je veštak.

DAO ŠIFRE ZA TELEFONE

SUDIJA Slavica Nikolić pitala je Ursulova zašto ne da šifre da se otvore njegov privatni telefon koji mu je policija oduzela posla hapšenja, ako i "ajfon" sa "skaj" aplikacijom, koji mu je kako je rekao 10. septembra dan uoči hapšenja poslao Aleksandar Šarac i koji mu je ostavljen u pregradi automobila.

- Nemam ja šta da krijem, to je najobičniji telefon - rekao je Ursulov i izdiktirao šifre. Sudija je naložila da se izveštače oduzeti telefoni i odredi kompletna sadržina.

Ona je rekla da osoba sa šeširom deluje zdepastije i širih je kukova, nego osoba u šorcu, ali i da je to moguće zbog garderobe koju nosi.

- Pokušala sam da na istim mestima kojim se kreću poredim visinu obe osobe i osoba sa šeširom deluje nešto viša i krupnija, ali to ne može da se trvdi, jer ni jednog trenutka nisu baš u istom položaju - kazala je veštak. - Obe osobe imaju dugačak korak, ali različit način hoda.

Ursulov je iznoseći odbranu ispričao da se dogovorio sa  Aleksandrom Šarcem da mu proda vozilo i da je ovaj poslao momka Bobana da ga odveze kod majstora, jer je imao problema sa paljenjem. Ujutru mu je porukom javio da su Bobana majstori "ispalili" i da mu je auto ostavljeno u Ulici Rudija Čajevca na Mirijevu, pa je Ursulov, kako tvrdi, otišao po njega gradskim prevozom. On sve vreme tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom Ristića.

BONUS VIDEO - DA SRCE PUKNE: Malu Petru ispraćaju na večni počinak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest