UBICA JOVICE RADONJIĆA VISOK OD 176 DO 180 CENTIMETARA: Optuženi Dejan Mitrović na slobodi

S. J. M.

27. 09. 2022. u 17:30

ČOVEK koji je pucao i ubio Jovicu Radonjića u aprilu 2015. godine u Beogradu visok je između 176 i 180 centimetara. Ovo su utvrdili veštaci Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku i taj svoj nalaz kao dokaz predali su sudskom veću Višeg suda u Beogradu, koje za ovo teško ubistvo sudi okrivljenom Dejanu Mitroviću.

УБИЦА ЈОВИЦЕ РАДОЊИЋА ВИСОК ОД 176 ДО 180 ЦЕНТИМЕТАРА: Оптужени Дејан Митровић на слободи

Foto: Arhiva "Novosti"

Veštak Predrag Ćirković objasnio je u sudnici da su visinu utvrđivali pomoću video zapisa koji im je dostavljen sa jedne od kamera i osoba čija im je visina poznata. Naveo je i da su posle toga merili Mitrovića u zatvoru u Zabeli i da je on visok 178 centimetara.

Mitrović inače tvrdi da nije nikoga ubio i da je on samo krao, zbog čega je više puta osuđivan i bio u zatvoru. Njegov branilac je predala sudu dve pravosnažne presude da se vidi da se on bavio krađama aluminijuma i bakra.

Inače Mitrović je iz zatvora izašao 19. septembra i zamenik tužioca je tražio da mu se sada odredi pritvor, pošto to nije urađeno kada je uz optužnicu predao predlog za pritvor, upravo iz razloga da se ne bi desilo da iz zatvora izađe na slobodu i pobegne ili ponovi krivično delo.

- Sudija milijardu posto ću biti tu. Imam prijavljeno stalno prebivalište, planiram da se zaposlim, a vidite da je ranija osuđivanost za krađu, krao sam, jer sam morao i sve sam te kazne izdržao - obratio se Mitrović Veću.

Sudija Ana Trifunović je odbila predlog tužilaštva obrazlažući da ne postoje okolnosti koje ukazuju na bekstvo i skrivanje i da je Mitrović sada došao na suđenje. Napomenula mu je da za sada ostaje na slobodi, dok je otac ubijenog Jovice Radonjića Bogdan protestvovao zbog te odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina