PRESUDA KORIĆANCU 30. SEPTEMBRA: Završeno suđenje osumnjičenom za udes kod Kaća u kojem je poginula učiteljica

Lj. P.

24. 09. 2022. u 07:45

IZNOŠENjEM završnih reči, juče je u Višem sudu u Novom Sadu okončano suđenje Petru Korićancu (22), optuženom za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 7. novembra 2021. godine, kod Kaća, u kojoj je poginula Tijana Bilić (36), učiteljica iz Novog Sada. Presuda će biti objavljena 30. septembra.

ПРЕСУДА КОРИЋАНЦУ 30. СЕПТЕМБРА: Завршено суђење осумњиченом за удес код Каћа у којем је погинула учитељица

Foto: MUP/ Fejsbuk

Zamenica višeg javnog tužioca je istakla da se retko desi saobraćajna nesreća u kojoj drugi učesnik nije ničim doprineo da se ona desi i da je kod Korićanca, kada je prvi put saslušavan u tužilaštvu kao osumnjičeni, bilo primetno odsustvo bilo kakvih emocija, ali da se žalio na neadekvatne uslove lečenja. Tužilaštvo, kako je dodala, smatra da je na nesumnjiv način dokazano krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je na osnovu nalaza i mišljenja veštaka, do nesreće došlo dok se Korićanac kretao iz Novog Sada prema Kaću, dok je preticao "ford" ispred sebe, udario u njega, a zatim nastavio da se kreće i udario u "reno" kojim je upravljala sada pokojna Bilićeva.

- Pre sudara je vozio 115 kilometara na sat, a "reno", u kom je bila Tijana Bilić nije mogao da izbegne nesreću - kazala je zamenik VJT. - Bio je svestan zabrane upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, i da je sa probnom dozvolom u vozilu morao imati iskusnijeg vozača. U krvi nije imao alkohola, ali je u urinu bilo sedativa, kokaina i kanabisa.

Branilac optuženog Korićanca je u završnoj reči istakao da njegov klijent nije postupao sa umišljajem i da nije mogao da donosi racionalne odluke, kao i da je sam bio povređen u toj nesreći. Advokat je predložio da mu se pritvor zameni blažom merom zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Punomoćnik porodice pokojne učiteljice, pridružujući se završnim rečima tužilaštva, izjavio je da sud prilikom odlučivanja o kazni mora da ima u vidu i ceni da je jedna mlada osoba izgubila život bez svoje krivice, već bahatim ponašanjem okrivljenog. On smatra da sud ne treba da ima sažaljenja i dilemu o njegovom kažnjavanju i da olakšavajućih okolnosti nema i da ga što strože kazni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!