U NAPADU DUŠEVNE BOLESTI UBILA MUŽA NA ČUKARICI: Rada Jovanović ne može da iznese odbranu

S. J. M.

23. 09. 2022. u 15:32

RADA S. Jovanović (58), koja je optužena za teško ubistvo supruga Đorđa Jovanovića (74) u stanu u toku noći, u oktobru prošle godine na Čukarici, nije u stanju da učestvuje u sudskom postupku i da iznosi svoju odbranu. Ovo je zaključak veštaka psihijatara, koji su je pregledali i koji je dostavljen Višem sudu u Beogradu.

У НАПАДУ ДУШЕВНЕ БОЛЕСТИ УБИЛА МУЖА НА ЧУКАРИЦИ: Рада Јовановић не може да изнесе одбрану

Foto: N. Skenderija

Na pretresu veštak doktor Marija Panić objasnila je da Rada boluje od duševne bolesti, zbog koje joj propadaju saznajne psihičke funkcije.

- Ta bolest će vremenom da napreduje, bez obzira na psihijatrijsko lečenje, koje može samo da je uspori - navela je doktorka Panić. - Kod optužene su registrovani psihotični simptomi, koji mogu usled lečenja da se smanje i da se duševna bolest stavi pod kontrolu.

I poremećaj sna koji ima može se kontrolisati terapijom, ali je potrebno da lečenje traje određeni vremenski period. Njoj se u toku noći simptomi bolesti pogoršavaju.

Doktorka Panić je kazala da je Rada Jovanović sada pod terapijom i smirenija je, ali da će njena bolest napredovati. Ona može samo da prisustvuje suđenju, ali ne i da učestvuje u njemu.

Inače, optužena je juče dovedena na suđenje u Palatu pravde iz zatvorske bolnice, gde se nalazi od saslušanja u tužilaštvu nakon hapšenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri