ODMOTAVA SE KLUPKO KRVOPROLIĆA U KAFIĆU NA NOVOM BEOGRADU: Podignuta optužnica zbog ubistva Luke Žižića

S. J. M.

06. 09. 2022. u 13:30

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Stefana M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je 28. aprila ove godine hicima iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u ugostiteljskom objektu „Ritual caffe” na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost život i telo drugih gostiju lokala.

ОДМОТАВА СЕ КЛУПКО КРВОПРОЛИЋА У КАФИЋУ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Подигнута оптужница због убиства Луке Жижића

Foto: Novosti

Stefanu M. na teret se stavljaju tri krivična dela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22) koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje osumnjičenom Stefanu M.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Stefanu M. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a Jovanu U. da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je Stefan M. 28. aprila oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Luku koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Odmah posumnjao u Stefana

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Luka Ž. odmah posumnjao u Stefana M. koji je ušao u lokal maskiran u radnika.

Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”.

Njegovi prijatelji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Ž. sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja marke „crvena zastava”, koji je nosio bez dozvole.

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U., koji je lišen slobode 13. maja ove godine.

Podsećamo, da su se oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)