BAKA NA METI SRPSKIH REKETAŠA: U Nemačkoj suđenje dvojici mladića koji su maltretirali staricu zbog stana

V. N.

07. 08. 2022. u 23:40 >> 23:40

KAKO piše nemački portal LKZ.de, dvojici srpskih državljana starih 22 i 25 godina počelo je suđenje u Nemačkoj zbog sumnje da su u martu ove godine napali baku (90), pokušali da je drogiraju i zaključaju, a sve to da bi, kako je jedan od njih posvedočio na sudu - starici oteli stan u Marštal centru u Minhenu.

БАКА НА МЕТИ СРПСКИХ РЕКЕТАША: У Немачкој суђење двојици младића који су малтретирали старицу због стана

Foto Shutterstock

Kako navodi sajt, napad na staricu dogodio se 29. marta ove godine, i to u zgradi u kojoj su Srbi boravili kod prijatelja, a u kojoj su već izvršili jednu krađu. Oštećena starica (90) pre nekoliko dana je na početku suđenja ispričala kako je napadnuta.

- Otvorila sam vrata, a u stan me je odmah ugurao muškarac visok oko 180 cm, s crnom maskom na licu i crnim rukavicama. Počeo je da mi traži novac, a ja sam mu pružila tašnicu sa 90 evra, ali je on to odbio - počela je da priča baka.

- On je rekao da zna da imam mnogo novca, ugurao me je u stan i počeo da otvara fioke i ormane. Uvukao me je u spavaću sobu, preturao po stvarima, a onda me je bacio na krevet i pokušao da mi ugura žućkastu materiju u usta. Uspela sam da mu odgurnem ruku, a tablete koje je hteo da mi da rasule su se po pokrivaču - ispričala je starica i pojasnila da ju je "veliki čovek", kako naziva pljačkaša, potom zatvorio u kupatilo i stavio stolicu na vrata.

Vitalna baka iz sopstvenog kupatila oslobodila se posle sat vremena zahvaljujući veštom korišćenju turpije za nokte i sve je prijavila policiji. Agenti su na mestu zločina našli tragove počinilaca.

Ubrzo su uhapšeni mladići iz Srbije, ali ni sada nije jasno da li su samo oni odgovorni za napad.

- Mlađi od njih nije rekao ni reč od početka postupka, dok je stariji rekao da ga je drugi muškarac zamolio da zastraši baku u njenom stanu da bi se ona iselila, a on bi onda otkupio taj stan.

- Tužilac je uveren da je mlađi muškarac zapravo izvršilac i on je optužen za pokušaj teške iznude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda