SLOBODA ILI 40 GODINA ZATVORA: Danas izricanje presude Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene

V. N.

22. 07. 2022. u 07:55

VIŠI sud u Beogradu danas će, u 11 časova, izreći prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

СЛОБОДА ИЛИ 40 ГОДИНА ЗАТВОРА: Данас изрицање пресуде Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство супруге Јелене

TRAGOVI Mesto gde je usmrćena pevačica 2. aprila 2016. /Jelena Marjanović, Foto N. Fifić/Fejsbuk

Tužilac Nikola Uskoković je, iznoseći završnu reč, od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti. Tužilaštvo je ocenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio, i to na svirep i podmukao način.

Sa druge strane, advokati odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu. Advokat Nikola Dumnić se sudu obratio rečima da je "Zoranovo najjače oružje istina, koja ne može da se ospori". Kao jedan od dokaza, odbrana je priložila i snimak TV emisije u kojoj je Jelena, gostujući kao pevačica, govorila o svom skladnom braku sa Zoranom.

Marjanović se na prethodnom ročištu pridružio završnim rečima svojih advokata i rekao da nema šta da doda, a novinarima je izjavio "da je svestan da je put do istine nekada trnovit i težak, da je od početka govorio da nije ubio suprugu i da mirno čeka presudu, jer mu je savest čista".

Sud će danas doneti prvostepenu presudu na koju će i odbrana i tužilaštvo imati pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji će doneti pravosnažnu presudu. On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Zoran Marjanović, Foto Z. Jovanović

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Napadač bio besan i ljut

SUDSKI veštak, sada pokojni Zoran Stanković je na glavnom pretresu 5. juna 2020. godine, shodno svom višedecenijskom iskustvu, naveo da brojnost, intenzitet i lokalizacija povreda ukazuju da je povredilac imao jake emocije ljutnje, besa, mržnje ili osvete prema oštećenoj - objasnilo je Više javno tužilaštvo. Sa druge strane, odbrana je tvrdila da svi tragovi koje je tužilaštvo navelo kao dokaze nisu dokazani na sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna