SVEDOK: "Ne znam da se u Jovanjici gajila marihuana"

J.D.Lj.

19. 07. 2022. u 16:22

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas je saslušanjem dva svedoka nastavljeno suđenje Predragu Koluviji i još devetorici optuženih koji se terete da su na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" proizveli više od tone i po marihuane.

СВЕДОК: Не знам да се у Јовањици гајила марихуана

Foto privatna arhiva

Svedok Budo Brajović rekao je da je bio stručni saradnik u Jovanjici i istovremeno koordinator na projektima koje je finansirala Kancelarija za KiM i Vlada Srbije.

On je rekao da su projekti planirali uvođenje sve većeg broja privatnih proizvođača u organsku proizvodnju u mnogim mestima, a pre svega na Kosovu i Metohiji. Tako je, kao primer, pomenuo i imanje "Lešak", gde se počelo sa gradnjom nekih objekata i planirala se proizvodnja, ali su radovi prekinuti s obzirom na celokupnu situaciju u zemlji.

On tvrdi da je "Jovanjica" finansirala samo njegov boravak na Kosovu i Metohiji, odnosno platu i dnevnice. Ponovio je da je projekat bio plaćen od strane Vlade, a da je  trafo-stanicu tamošnjoj poljoprivrednoj školi poklonio Predrag Koluvija.

Ovaj svedok kaže da ne zna da se na Jovanjici gajila marihuana, da je načuo za industrijsku konoplju, te da zna za izvesnu prostoriju koja je bila pre plastenika i ispod nivoa zemlje, u kojoj se gajio kokaido, odnosno japanska bundeva bogata mineralima i vitaminima.

Nakon ovoga saslušana je i Milica Milosavljević - Trifunović, svedok koja je od 2016. do 2019. u Jovanjici radila u računovodstvu. Njeno svedočenje svelo se na priču o tome šta se radilo na toj vrsti poslova, od računovostvenih poslova do knjigovodstvenih. Ona je navela da je od 2017. u Staroj Pazovi protutnjao tornado koji je, kako kaže, potpuno uništio plastenike i tu je bila nemoguća proizvodnja do daljnjeg, zbog čega su naredne godine morali da uvoze voće i povrće.

Nakon toga vezano za dalje poslovanje "Jovanjice", svedokinja se slabo čega sećala, ali se seća da je kroz njene ruke prošao ugovor o proizvodnji industrijske konoplje početkom 2019, zašta je lično Koluvija naredio da sve mora biti dokumentovano, tvrdeći da će biti mnogo kontrola. Svedokinji su potom prikazani razgovori koje je vodila sa Koluvijom, a za koje se ona izvesnih seća, izvesne negira, a neke kaže da uopšte nisu njena i Koluvijina prepiska. 

Nastavak suđenja zakazan je za 21. septembar kada će biti saslušana još tri svedoka.

Što brže

Po završenom suđenju, za reč se javio optuženi Predrag Koluvija koji je rekao:

- Iako nisam kriv, stalo mi je da se ovo suđenje ubrza, da zovemo više svedoka i što pre sve privedemo kraju. Imam primedbi na tužioca, a vezano za prepisku sa svedokinjom, iz kojih se jasno vidi da ona nije autentična i da je oštećena verovatno od strane forenzičara. Napominjem da nemam nameru da provedem 10 godina u sudnici, ovo sve mi uništava život i molim sud da što brže sudi i privede ovaj postupak kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati