PRESUDA DOKTORU SUDSKE MEDICINE: Deset godina zatvora za pokušaj obljube devojčice

Lj. P.

08. 07. 2022. u 13:25

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je izrečena presuda doktoru sudske medicine Š. T. (67) za pokušaj obljube deteta.

ПРЕСУДА ДОКТОРУ СУДСКЕ МЕДИЦИНЕ: Десет година затвора за покушај обљубе девојчице

Viši sud u Novom Sadu

Ovaj lekar sudske medicine u penziji je u ponovljenom postupku osuđen na deset godina zatvora, zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnje devojčice, saznaju "Novosti".

Ovo je, inače, bilo ponovljeno suđenje, a na prethodnom je bio osuđen na sedam godina zatvora.

Suđenje je bilo ponovljeno po nalogu Apelacionog suda, koji je tražio da se u ponovljenom postupku sasluša devojčica, što je i učinjeno, te je ona kao posebno osetljivi svedok izjavu dala iz skrin-sobe.

Ovaj penzionisani doktor sudske medicine je uhapšen 5. marta 2020. godine pod sumnjom da je u više navrata primoravao devojčicu da ga dodiruje po intimnim delovima tela, a navodno joj je za to davao novac.

O onome što joj se dešavalo, devojčica je zapisivala u svom dnevniku, u kojem je, kako saznajemo, između ostalog napisala "da ide kod starijeg čike i da joj on zauzvrat daje novac".

Dnevnik je u školi sasvim slučajno pronašla drugarica koja je pročitala nekoliko strana i tako se otkrilo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRESUDA TVITERAŠU VASABIJU U SREDU: Tužilaštvo traži najmanje tri godine zatvora