OPTUŽEN ZBOG PRETNJI RADNICAMA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu

N.B.

08. 07. 2022. u 13:01

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon sprovedene istrage podiglo optužnicu protiv M. J., zbog sumnje da je krajem juna pretio zaposlenima u Centru za socijalni rad odeljenje Zvezdara.

ОПТУЖЕН ЗБОГ ПРЕТЊИ РАДНИЦАМА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: Тужилаштво тражи затворску казну

Foto N. Fifić

Sudu su predložili da mu za krivično delo ugrožavanje sigurnosti bude izrečena kazna ne manja od šest meseci i da mu se produži pritvor. 

M. J. je, kako je saopšteno, 26. juna uleteo u prostorije CZSR i pretio službenicama nezadovoljan nalazom oko vršenja starateljstva nad deteteom. Tvrdi se da im je govorio da će ih ubiti i zapaliti, kao i da će primeniti zakone taliona i krvne osvete. Ranije je, prema saopštenju Tužilaštva, upućivao mejlove preteće sadržine.

Na saslušanju u Tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela obrazlažući da ne može da viđa svoje dete jer Centar ne donosi nalaz na osnovu koga bi sud mogao da odredi model njegovog viđanja deteta.

On ne spori da je slao mejlove, ali tvrdi da nije nikome pretio, već zahtevao da donesu nalaz i mišljenje, pa kako mu niko nije odgovarao na mejlove i na pozive, on je zato došao u Centar lično da se žali za nepostupanje.

To što je pisao u mejlovima "talion", tačnije "krvna osveta", "zakon plemena" je hteo da ukaže da Centar za socijalni rad radi po zakonu plemena i da ga tako diskriminišu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju