ODBRANA OSPORAVA DOKAZE TUŽILAŠTVA: Nastavak ročišta u postupku protiv Belivukove ekipe 5. septembra

E. H.

07. 07. 2022. u 22:55 >> 22:55

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu juče je uvodnim izlaganjem advokata odbrane nastavljeno, treći dan zaredom, pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

ОДБРАНА ОСПОРАВА ДОКАЗЕ ТУЖИЛАШТВА: Наставак рочишта у поступку против Беливукове екипе 5. септембра

Foto: M. Anđela

Naime, kako su advokati preneli novinarima, oni su nastavili sa uvodnim izlaganjem i ponovo tražili da se izuzme iz predmeta komunikacija sa telefonske aplikacije "Skaj", jer smatraju da je pribavljena nezakonito. Advokat Srđana Lalića, koji je na ročištu u sredu rekao da je kriv, Mija Todorović, nije želela da iznosi uvodno izlaganje i da je saglasna sa dokazima koje je Tužilaštvo predložilo.

- Moj klijent je priznao krivicu, nemam šta da kažem - rekla je navodno Todorovićeva.

Nakon pauze, koju je sudija odredila, advokati su nastavili svoja uvodna izlaganja.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto TV Pink Printscreen

Pored Milana Ljepoje, na teret im se, potvrđenom optužnicom, stavljaju ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića i Zdravka Radojevića. Drugom optužnicom, koja čeka potvrdu Apelacionog suda, dvanaestorica su optužena za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Osim Lalića, na pripremnom ročištu svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi za dela za koja se terete. Miljković i Belivuk su, kao i svi ostali optuženi, negirali krivična dela.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status svedoka-okrivljenih.

Nastavak pripremnog ročišta zakazan je za 5., 7. i 8. septembar, kada se očekuju uvodna obraćanja još devet advokata odbrane, ali i nekih optuženih. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

KUVAR PRIZNAO UBISTVO U TOPUSKOM: Tvrdio da je bio napadnut, da je pucao u strahu