PRIZNAO UBISTVO OCA: U Višem tužilaštvu u Pančevu saslušan policajac iz Vršca Miloš S.

J. D. Lj.

30. 06. 2022. u 06:55

MILOŠ S., policajac iz Vršca, koji je osumnjičen da je u ponedeljak ujutro u porodičnoj kući iz službenog pištolja slučajno ubio oca Gorana S., juče je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu u potpunosti priznao delo.

ПРИЗНАО УБИСТВО ОЦА: У Вишем тужилаштву у Панчеву саслушан полицајац из Вршца Милош С.

Foto Fejsbuk

Mladi policajac, o kojem kolege i poznanici imaju samo reči hvale, navodno je očajan zbog svega što se dogodilo i u Tužilaštvu je izrazio iskreno kajanje.

- Mladić je vidno potresen priveden na saslušanje, gde je do detalja opisao šta se tačno dogodilo u ponedeljak - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. - On je bio jako uznemiren, plakao je i rekao da je bio izuzetno vezan za oca, kao i da se kaje zbog svega.

Njemu se, kako saznajemo iz Tužilaštva, na teret stavlja krivično delo ubistvo, a da li će ono u narednom periodu biti prekvalifikovano, biće poznato po završetku istrage, odnosno kada bude okončano veštačenje balističara, prikupljanje materijalnih dokaza i izjava potencijalnih svedoka.

Foto J. J. Baljak

Nakon saslušanja Tužilaštvo je zatražilo od nadležnog suda da se Milošu S. odredi pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Miloš S. je kao policajac radio dve godine, a u februaru je doživeo tragediju kada mu je umro deka.

- On i otac su stanovali sami otkako su mu se roditelji razveli, dobro su se slagali i bili su bliski - kažu komšije iz Ulice Milana Tepića.

- Miloš je izuzetan dečko, svi su potreseni zbog tragedije. Tog jutra odjednom su se začule sirene, a kada smo istrčali u dvorište videli smo kako komšiju iznose na nosilima. Mladić je samo kratko rekao: "Umro je". Krv mi se zaledila od tih reči. Kasnije smo čuli da je Miloš slučajno ispalio hitac, koji je pogodio njegovog oca koji je bio sa njim u sobi.

PONOSAN NA SINA

- Velika nesreća, pogotovo što su Miloš i Goran živeli sami, nakon što ih je majka pre više godina napustila. Nisu bili konfliktni. Ne verujemo da je ovo rezultat neke svađe.

Slagali su se - kaže, za "Novosti", jedna komšinica.

- Goran je bio veoma ponosan kada je Miloš postao policajac. On je radio kao obezbeđenje u jednoj banci u centru grada, a samo nekoliko nedelja pre smrti zadobio je teške telesne povrede, kada ga je udario automobil dok je vozio električni bicikl. Nije se od njih ni oporavio, a sin jedinac ga je poslao u smrt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna