ZAJEDNO PILI, PA GA USMRTILI: Tukli ga do smrti, prijavili da je glavom udario o pod zbog pijanstva

S. J. M.

17. 06. 2022. u 21:00

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petoro osumnjičenih da su u noći između 3. i 4. maja prošle godine nasmrt pretukli američkog državljanina Gima Gavina Kempa (54) u kući na Zvezdari. Optuženi su Marko Đorđević (48), Vladimir Đorđević (58), Jelena Maričić (39), Ljubomir Kojić (28) i Božidar Radojičić (36).

ЗАЈЕДНО ПИЛИ, ПА ГА УСМРТИЛИ: Тукли га до смрти, пријавили да је главом ударио о под због пијанства

Foto Novosti

Svi oni se terete za teško ubistvo iz koristoljublja u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

Prema optužnici, sumnja se da su optuženi u uračunljivom stanju, a Jelena Maričić u stanju bitno smanjene uračunljivosti, zbog pijanstva, zajedno i sa umišljajem ubili Kempa. Oni su 3. maja od 14 časova po podne u Skadarliji kod "Sebilj česme" pili votku, a oko 21 čas prišao im je Kemp, pa su ga pozvali da im se pridruži. Zajedno su nastavili da piju, pošto je Kemp dao novac za piće.

Nakon toga svi su otišli u kuću Vladimira Đorđevića na Zvezdari, gde su optuženi tražili od Amerikanca da im da novac, a pošto je rekao da nema kod sebe i da može sutra da im elektronski prebaci 300 dolara, Radojičić, Kojić i Marko Đorđević su počeli da ga biju. Tukli su ga rukama i nogama, a Radojičić i Đorđević i gvozdenom vagom za merenje. Nakon toga Vladimir Đorđević mu je zadavao udarce ušicama sekire, a potom i Đorđević, nakon čega su tokom noći telo žrtve izbacili u hodnik, pošto su ga pretresli tražeći novac.

Sutradan oko devet časova, Vladimir Đorđević i Jelena Maričić su prijavili policiji da su navodno našli telo Kempa na ulici i uneli ga u kuću kako bi mu ukazali pomoć, da je on usled alkoholisanosti navodno pao i udario glavom o pod, zbog čega je preminuo.

Svi optuženi su u pritvoru od hapšenja 4. maja 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)