NISAM ZNAO DA JE AUTO VRAĆEN: Milan Stanić svedočio na suđenju Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika SPBOK

Z. U.

14. 06. 2022. u 21:30

U DOGOVORU sa svojim saradnicima naložio sam strožu kontrolu blindiranih automobila i njihovih vlasnika na teritoriji Policijske uprave Beograd. U to vreme bilo je učestalih teških ubistava, a kroz pregled ovakvih vozila dobijali smo podatke da li su predmet krivičnih dela, ko je za volanom, ali i iz kog razloga se osećaju nebezbedno.

НИСАМ ЗНАО ДА ЈЕ АУТО ВРАЋЕН: Милан Станић сведочио на суђењу Горану Папићу, бившем заменику начелника СПБОК

Foto: Milan Stanić

Uglavnom su takve automobile vozile osobe iz kriminogene sredine, ali je bilo i biznismena!

Ovako je danas, na suđenju bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću, svedočio nekadašnji prvi čovek beogradske policije Milan Stanić. Na iznenađenje mnogih, on je u sudnici rekao da je po rešenju on i dalje na mestu načelnika PU Beograd, a da trenutno obavlja funkciju zamenika načelnika Uprave za upravne poslove MUP Srbije.

Foto: N. Skenderija

 

- Na našoj viber-grupi tog dana, aprila 2020. godine, stigla je poruka da su pripadnici Interventne jedinice zaustavili blindirano vozilo u kom je zatečen Marko Miljković - ispričao je Stanić. - Za upravljanje tim BMV-om ovlašćenje su delili Miljković i Veljko Belivuk. Bilo mi je poznato da je reč o pripadnicima organizovane kriminalne grupe.

Miljković i vozilo prebačeni su u beogradsku policiju, na dalju obradu. Trojica inspektora su dobila nalog od svog pretpostavljenog da istraže automobil. U međuvremenu, Miljković je prebačen u kancelariju SBPOK kako bi dao izjavu koju je zahtevao tužilac, a ticalo se pretnji koje je upućivao jednom pripadniku MUP Srbije. Posle toga je vraćen nazad u policijsku stanicu u Ulici despota Stefana.

U jednom trenutku stigla je naredba da se vozilo vrati, a Miljković pusti. Trojica službenika beogradske kriminalsitičke policije napisala su službenu belešku u kojoj su tvrdili da BMV vraćaju bez potrebnih provera, iako je trebalo da ide na skener, ali i da se proveri preko Interpola.

STEFANOVIĆ PRED SUDOM 13. JULA

Ni na jučerašnjem nastavku suđenja Papiću nije odgonetnuto ko je izdao nalog da se Miljković tog 14. aprila pusti i da mu se "blinda" vrati. Odgovor se očekuje od tadašnjeg ministra policije, a sada vojske, Nebojše Stefanovića, koji se nije pojavio zbog službenog puta van zemlje. On je ponovo pozvan da svedoči 13. jula za kada je zakazano novo ročište.

- Nisam znao za tu belešku - rekao je juče tadašnji načelnik beogradske policije.

- Nisam znao ni da je vozilo vraćeno bez provera. U suprotnom, obavestio bih Odeljenje za kontrolu zakonitosti. Takav je postupak. Ceo svoj radni vek, evo 31 godinu, radio sam po zakonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna