"TAJ NOŽ UVEK NOSIM SA SOBOM": Ženi osumnjičenoj da je u sudnici sečivom povredila sugrađanku određen pritvor

J. S.

28. 05. 2022. u 12:44

T.M. iz Vranja, osumnjičena da je sečivom tokom suđenja, povredila ženu M.M, inače suprotnu stranku u postupku, izjavila je pred Višem javnim tužilaštvom (VJT) u svojoj odbrani da "nije imala nameru da ubije oštećenu". Njoj je nakon saslušanja određen pritvor.

ТАЈ НОЖ УВЕК НОСИМ СА СОБОМ: Жени осумњиченој да је у судници сечивом повредила суграђанку одређен притвор

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Profimedia/Ilustracija

Ona je na saslušanju u subotu kazala da sa suprotstavljenom stranom već ima privatnu tužbu i protivtužbu pred Osnovnim sudom u Vranju, zbog krivičnog dela laka telesna povreda.

Dodala je još da je tom prilikom u sudnici "bila isprovocirana", kao i da "predmetni nož (kojim su nanete povrede) stalno nosi sa sobom".

Postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva u Vranju predložio je sudiji za predhodni postupak Višeg suda da se prema osumnjičenoj odredi pritvor. Osumnjičenoj se stavlja na teret krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zbog incidenta koji se dogodio u četvrtak u Osnovnom sudu u Vranju, kada je jedna od stranaka sečivom nanela povrede drugoj strani u postupku tokom trajanja glavnog pretresa, predsednica suda Dragana Stanković Tasić smenila je rukovodioca pravosudne straže i na njegovo mesto postavila drugog člana sudskog obezbeđenja.

- Obavljene provere ukazuju da postoji mogućnost da su načinjeni određeni propusti od strane pravosudne straže i zbog toga je smenjen dosadašnji rukovodilac.

Predsednica suda je, takođe, inicirala pokretanje disciplinskog postupka kako bi se utvrdila disciplinska odgovornost "zbog učinjene teže povrede radne dužnosti iz radnog odnosa. Ovo se odnosi na dosadašnjeg rukovodioca pravosudne straže i pravosudnog stražara koji je 26. maja bio određen da poslove iz opisa svog radnog mesta obavlja u prizemnom delu zgrade gde je postavljen metal detektor i da obavlja kontrolu prolaska ljudi kroz metal detektor.

Podsećanja radi, u četvrtak 26. maja tokom suđenja došlo je do incidenta i "Novostima" je tada rečeno da  se sa snimka sigurnosne kamere vidi da su stranke i advokati, da su prilikom ulaska u sud, prošli kroz metal detektor.

BONUS VIDEO: Snimak iz zgrade gde se dogodio pokušaj ubistva u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)