MILENKOVIĆ IZNOSI ODBRANU: U sredu se nastavlja suđenje Dijani Hrkalović, iskaz će dati i bivši šef policije Novi Sad Milorad Šušnjić

E. H.

16. 05. 2022. u 10:28

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu u sredu treba da se nastavi suđenje bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović povodom optužbi da je iskorišćavanjem svog službenog položaja kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

МИЛЕНКОВИЋ ИЗНОСИ ОДБРАНУ: У среду се наставља суђење Дијани Хркаловић, исказ ће дати и бивши шеф полиције Нови Сад Милорад Шушњић

Foto: N. Skenderija

Planirano je da drugooptuženi u ovom slučaju, bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković sada iznese odbranu, a nakon njega će i trećeoptuženi, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Dijana Hrkalović je na prethodnom pretresu krajem aprila detaljno iznela svoju odbranu i negirala da poznaje osumnjičenog vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30. januara 2017. godine u centru Beograda.

Ona je takođe negirala navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu odbranu kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.

Branilac Hrkalovićeve, advokat Vladimir Đukanović je na prethodnom pretresu sudu predložio saslušanje tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kao svedoka, kao i bivšu višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić i bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Hrkalovićeva je na početku suđenja kratko negirala optužbe koje joj se stavljaju na teret, a isto su učinila i druga dvojica optuženih. Sud je Hrkalovićevoj 31. marta odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor, kao zamenu za pritvor u kojem je bila od kraja decembra.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićeva se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina. Milenkovića sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i traže godinu dana zatvora, a Šušnjića za trgovinu uticajem i zahtev je da se osudi na dve godine zatvora.

Foto Milena Anđela

ŠTITILA ELEZA I BELIVUKA

DIJANA Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića. Takođe se tereti i da je sa Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala Eleza. Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024