PRESUDA U SLUČAJU "HAVANA": Kostić i Đorić dobili po tri godine zatvora

S. J. M.

21. 04. 2022. u 13:49

DALIBORA Đorića i Vojislava Kostića, koji su optuženi za iznudu i nanošenje teških telesnih povreda u slučaju u javnosti poznatom kao "Havana", Viši sud je danas i u ponovljenom suđenju prvostepeno osudio na po tri godine zatvora za prinudu.

ПРЕСУДА У СЛУЧАЈУ ХАВАНА: Костић и Ђорић добили по три године затвора

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

U tu kaznu im se uračunava godinu i po dana koje su proveli u pritvoru i kućnom pritvoru.

Đorić se prilično iznervirao kad je čuo odluku sudije.

On kaže da je oštećeni Topalović pred sudijom kazao da je trpio pritisak od tada postupajućeg tužioca.

Sudija Slavica Nikolić je obrazložila da se ništa spektakularno nije promenilo u ponovljenom postupku, osim što je uključena Dijana Hrkalović.

Optuženi za nanošenje teških telesnih povreda

Đorić i Kostić su bili optuženi za iznudu i nanošenje teških telesnih povreda u slučaju u javnosti poznatom kao "Havana". Oni su terećeni da su 29. decembra 2016. godine sa Vladimirom Popovićem, koji je u međuvremenu ubijen, u tom kazinu pretukli Miroslava Rilaka i Zorana Topalovića, terajući ih da priznaju dug Đoriću od 110.000 evra, pri čemu je Rilak teško povređen.

Negirali ucene

Oni su negirali da su ikoga ucenjivali ili pretili i tvrdili su da im je sve smestila bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović. Na suđenju Đorićeva odbrana je tvrdila da su sarađivali oko posla sa telefonima, da mu Rilak i Topalović nisu platili i da su se nekoliko puta oko toga sastajali i pregovarali i na kraju se desio incident. Kostićev branilac je naveo da se on zatekao u kazinu kad je bio incident i pritekao prijatelju Popoviću da pomogne kad je situacija eskalirala.

Topalović je na ponovljenom suđenju ispričao da su ga tada postupajući tužilac i Dijana Hrkalović primorali da potpiše krivičnu prijavu protiv Đorića, Popovića i Kostića i da njega niko nije tukao.

Pre tri godine Đorića i Kostića je Viši sud u ovom slučaju osudio na po tri godine zatvora za delo prinude, ali je ta presuda oborena na apelaciji i naloženo je novo suđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)