GALIĆ MOLI DA GA PUSTE IZ PRITVORA: Nastavljeno suđenje za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Stefan Bajić (9)

J. D. Lj.

14. 04. 2022. u 12:04

U PRVOM osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem Borisa Antića, sudskog veštaka saobraćajne struke, nastavljeno suđenje Lazaru Galiću, koji se tereti za saobraćajnu nesreću u leto 2021. na Karaburmi, u kojoj je poginuo devetogodišnji Stefan Bajić, dok su njegov mlađi brat Luka i otac Mihailo povređeni.

ГАЛИЋ МОЛИ ДА ГА ПУСТЕ ИЗ ПРИТВОРА: Настављено суђење за саобраћајну несрећу у којој је погинуо Стефан Бајић (9)

Foto: M.S.

Sudski veštak je danas odgovarao na pitanja suda i branioca optuženog i do kraja ostao pri nalazu i mišljenju koje su on i njegove kolege sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu dali.

Sa druge strane, Gojko Bakić, stručni savetnik kojeg je angažovala odbrana, tvrdi da za ono što se dogodilo nikakve veze nema ni brzina kretanja automobila, kao ni pešaka, jer su na vreme mogli da uoče jedni druge i reaguju. Na kraju, odbrana je tražila da Lazar Galić bude pušten iz pritvora, čemu se tužilaštvo ponovo usprotivilo. I sam Lazar Galić se drhtavim glasom obratio sudu, zamolivši:

- Jesam osuđivan ranije, ali molim da me pustite iz pritvora i obećavam da ću uvek biti dostupan i neću remetiti tok postupka. Moja porodica, žena i deca, su osuđeni na milost i nemilost zbog mog pritvora, kako finansijski, tako i zbog svih drugih razloga. Potreban sam im.

Sudija je, ipak, prelomila i Galića ostavila u pritvoru, a pretres se nastavlja 17. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)