SVEDOCI SE NE SEĆAJU DETALJA: Nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Blaža Đurovića

J. D. Lj.

01. 04. 2022. u 08:00

U NASTAVKU suđenja Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću Priki, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića u Beogradu, u martu 2018, pred Višim sudom juče je saslušano dvoje policajaca, koji su radili uviđaj.

СВЕДОЦИ СЕ НЕ СЕЋАЈУ ДЕТАЉА: Настављено суђење оптуженима за убиство Блажа Ђуровића

Mesto likvidacije Blaža Đurovića, Foto P. Mitić/privatna arhiva

Jelena P. je rekla da je fotografisala mesto zločina, a sa čijih fotografija su bili viđeni zapaljen automobil i korišćeno oružje. Međutim, kada su joj pred sudom dostavljene sve fotografije, svedokinja nije mogla sa preciznošću da se izjasni o njima.

Posebno je bila zbunjena na okolnost da na fotografijama koje poseduju sve strane u postupku kao dokaz, nema pronađene puške iz koje je, kako se tvrdi, Đurović ubijen.

Saslušan je i svedok Miloš Đ., koji je pisao krivičnu prijavu za ubistvo u Vojvode Skopljanca i u kojoj stoji da je, nakon zločina, u Tekeriškoj ulici u Beogradu, pronađeno zapaljeno vozilo. I ovaj svedok, kao i njegova koleginica, zbog protoka vremena, nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da je istog dana kada je pisao prijavu dobio i informaciju o nađenom automobilu. Svedok kaže da se ne seća baš dobro detalja, ali da misli da je vest o spaljenom autu saznao tek tri dana posle zločina, odnosno podnete krivične prijave.

Oba svedoka su, inače, potpisnici dokumenta da su izlazili i obavili uviđaj posle Đurovićevog ubistva. Optuženi Ivanov i Vesković, koji se i dalje nalaze u pritvoru, od početka tvrde da nemaju veze sa Đurovićevim ubistvom, da su nevini i da su im svi dokazi podmetnuti.

Suđenje se nastavlja 5, odnosno 11. maja saslušanjem svedoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024