OVO JE HAJKA, NISAM KASAPIN NI MANIJAK: Sava Knežević, optužen za nadrilekarstvo, izneo odbranu u Prvom sudu u Beogradu

N. BIJELIĆ

30. 03. 2022. u 23:00

NISAM manijak, koji je pušten sa ulice da kasapi ljude - negirao je juče pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu maser Sava Knežević (24) tvrdnje tužilaštva da je tokom prošle godine u neregistrovanoj ordinaciji u centru prestonice obavljao estetske intervencije, bez odgovarajuće stručne spreme i licence, kojima je, kako se tvrdi, narušeno zdravlje sedam osoba.

ОВО ЈЕ ХАЈКА, НИСАМ КАСАПИН НИ МАНИЈАК: Сава Кнежевић, оптужен за надрилекарство, изнео одбрану у Првом суду у Београду

Sava Knežević, Foto Z. Jovanović

Pored Save, optužena je i njegova majka Danijela (50), inače cvećarka po profesiji, kojoj se na teret stavlja da mu je pomagala u ordinaciji. Ona je, kako se navodi u optužnici, primala pacijente i naplaćivala im usluge, iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

Danijela će odbranu izneti 30. maja, za kada je zakazan nastavak suđenja.

- Stručnjak sam u oblasti antiejdžing medicine, priznat u svetu - kazao je Knežević, dodajući da znanje nije sticao u Srbiji, već širom sveta i da nikada nijedan tretman u svom salonu nije naplatio.

- Ovaj postupak mi deluje kao hajka i linč i sve mi to teško pada. Znanje i obrazovanje, koje sam stekao u inostranstvu, adekvatno je i daje mi, možda ne zvanje u Srbiji, ali mi daje stručno znanje za sve ono što sam radio.

Knežević je naveo da je odgovarajuće sertifikate dobio u Italiji, Francuskoj, Španiji, Kneževini Monako, Sloveniji, Albaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima:

- Nisam neko ko veliča sebe, ali, kao što kaže Momo Kapor, izgleda da čovek mora da hvali sebe da bi ga cenili drugi. Moje znanje je verodostojno. I pored ovog krivičnog postupka, dobio sam poziv da u septembru u Londonu držim predavanje o oblasti zbog koje sam ovde bio u pritvoru.

Foto privatna arhiva

Optuženi je, govoreći o oštećenima koji su podneli prijavu protiv njega, izneo niz optužbi, uvreda i detalja iz privatnog života. Tako je za jednu ženu istakao da "joj je proradila sujeta, jer nije želeo da sa njom ima intimne odnose", dok je za drugu tvrdio da je "želela ucenom od njega da izvuče novac". Dodao je da za jednu oštećenu zna ko joj je ljubavnik, a za supruga još jedne koja ga je prijavila zna sve o krivičnim postupcima protiv njega.

On je juče tvrdio da su zahvate, za koje nije imao licencu i potrebno znanje, izvodili lekari. Kazao je i da je sve intervencije radio besplatno i da nijednoj od sedam žrtava nije uzeo novac. Prema njegovim rečima, "klinika je bila baza da prijateljima vršim intervencije i da moji prijatelji i ja unapređujemo znanja i veštine".

SMRŠAO

SAVA Knežević je juče u sud došao sa majkom Danijelom, a primetno je bilo da je dosta smršao. Inače, tužilaštvo je za njega predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za Danijelu tražilo godinu dana kućnog zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista