KRENULI NA NAS ZBOG GLASINA: Počelo suđenje za ubistvo braće Jeličić iz Futoga zbog tartufa

S. Kostić

17. 03. 2022. u 06:15

U VIŠEM sudu u Sremskoj Mitrovici juče je počelo suđenje Dejanu Eriću (39) iz Jarka optuženom za teško ubistvo rođene braće Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga i nedozovoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

КРЕНУЛИ НА НАС ЗБОГ ГЛАСИНА: Почело суђење за убиство браће Јеличић из Футога због тартуфа

Rodbina i prijatelji ubijene braće ispred zgrade suda, Foto S. K.

Protiv njegovog rođenog brata Nebojše Erića (37), koji je takođe bio osumnjičen za ubistvo Jeličića, tokom istrage obustavljen je krivični postupak.

Nebojša se, pred sudskim većem, juče, kao svedok, podsetio tog kobnog 6. decembra 2020. godine, i ispričao šta se dogodilo u šumi kod sela Jarak, nedaleko od Sremske Mitrovice, gde su sva četvorica došla da traže tartufe. Kako je rekao, tog jutra je, oko osam časova, u šumu stigao sa bratom Dejanom, a dok je izlazio iz auta prišla su im braća Jeličić.

- Stanislav je prišao našem automobilu i kopalicom razbio šoferšajbnu - rekao je Nebojša.

Stanislav Jeličić, Foto privatna arhiva

- Pitao sam ga zašto je to uradio, ali mi ništa nije odgovorio, već je krenuo u pravcu Dejana, koji nije daleko odmakao. Pre nego što je došao do njega, počeo je da ga psuje, a onda mu je šutnuo psa i zamahnuo kopalicom prema njemu. Pokušao sam da ih razdvojim, ali mi je tada prišao Predrag i udario me u predelu čela. Rukama sam pokušavao da se zaštitim, a on me je udarao kopalicom i bodrio Stanislava, govoreći mu: "Ubij ga". Zatim su se začula dva pucnja. Presekao sam se i pomislio da je Stanislav ubio moga brata. Tada je Predrag ustao sa mene i krenuo u njihovom pravcu, uzeo je kopalicu i nasrnuo na Dejana. Viknuo sam: "Pazi, Dejane", a onda sam čuo treći pucanj.

Mlađi Erić je tokom svedočenja kazao da se nisu družili sa Jeličićima i da mu je žao što se sve to desilo. On je naveo i da je povod da njegov brat i on budu napadnuti verovatno bila glasina kako Erići navodno po šumi bacaju otrov, koji bi smetao Jeličićevim psima u potrazi za tartufima.

Predrag Jeličić, Foto privatna arhiva

MRTVA USTA NE GOVORE

DOK je Nebojša Erić svedočio, iz sudnice je izašla Maja Jeličić, supruga ubijenog Predraga.

- Nisam mogla da istrpim laži koje iznosi brat Dejana Erića. Mrtva usta ne govore, a oni sad mogu da kažu šta god hoće. Pravda će biti isterana za Predraga i Stanislava - rekla je, za "Novosti", udovica Maja.

Pred početak suđenja, rodbina i prijatelji ubijenih Jeličića okupili su se ispred suda, držeći transparente sa natpisima "Pravda za braću Jeličić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KUVAR PRIZNAO UBISTVO U TOPUSKOM: Tvrdio da je bio napadnut, da je pucao u strahu