BEŽAO IZ ZATVORA, PAO ZBOG OTISAKA: Beograđaninu koji je vadio lažna dokumenta produžen pritvor još 30 dana

Lj. P.

10. 03. 2022. u 08:42

PROTIV Dragana M. (47) iz Beograda, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužni predlog zbog tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadražaja.

БЕЖАО ИЗ ЗАТВОРА, ПАО ЗБОГ ОТИСАКА: Београђанину који је вадио лажна документа продужен притвор још 30 дана

Lj.P.

Posle podnošenja optužnog predloga, krivično vanpretresno veće Osnovnog suda je, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparol ovog suda, optuženom je produžilo pritvor do 30 dana, nalazeći da postoji bojazan da bi puštanjem na slobodu mogao pobeći ili se kriti i na taj način bio nedostupan i time ometao dalji krivični postupak.

- Sud je razloge za ovakvu odluku obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama, na koje imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu – navela je Radovanovićeva.

Ovaj četrdesetsedmogodišnjak se sumnjiči da je koristeći dokumenta druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je sa lažnim identititetom u drugom mestu, pokušao da izvadi lična dokumenta na ime treće osobe. Policijski službenici su, međutim, ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima.

Takođe, sumnja se da je on koristeći lažni identitet naveo javnog tužioca da, u skladu sa načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

Osumnjičeni Dragan M., koji se navodno smatra jednim od osnivača grupe kradljivaca dragulja „Pink panter“ je prema nezvaničnim saznanjima, pre godinu dana izvadio dokumenta na ime S.Z. u Sremskim Karlovcima. Sada su mu trebala nova dokumenta i otišao je da ih izvadi u Beočinu. Otisci prstiju se, međutim, nisu poklapali, što je policiji bilo sumnjivo, te je početkom februara uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)