VRAĆAO DEVOJKU KUĆI, PA NASTRADAO: U Sremskoj Mitrovici počinje suđenje za izazivanje udesa u kojem je poginuo Branislav Grujić (28) iz Sibača

S. KOSTIĆ

23. 02. 2022. u 20:32

TRI i po godine posle saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Branislav Grujić (28) iz Sibača, kod Pećinaca, u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici 22. marta započeće suđenje Nebojši Trajkoviću iz Surčina, koji je okrivljen da je izazvao ovaj udes.

ВРАЋАО ДЕВОЈКУ КУЋИ, ПА НАСТРАДАО: У Сремској Митровици почиње суђење за изазивање удеса у којем је погинуо Бранислав Грујић (28) из Сибача

Foto S. Kostić/Facebook

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Trajkovića, zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a u razgovoru za "Novosti" Stevica Grujić (60), otac nastradalog mladića, kaže da će se sada prvi put u sudnici susresti sa okrivljenim, koji mu ni saučešće nije izjavio.

Tog 7. jula 2018, oko ponoći, Branislav je krenuo za Ogar kako bi svoju devojku odvezao do kuće. Iz pravca Subotišta prema Pećincima na njegovu "opel korsu" naletelo je putničko vozilo "folksvagen džeta" beogradskih registarskih oznaka, koje prema nalazima istrage nije moglo da savlada krivinu. Od jačine udarca oba vozila su se okrenula, a "korsa" je zadnjim delom završila u kanalu. Dok je te večeri od pola dva, kada je Stevica stigao na mesto nesreće, pa do četiri ujutru, stajao pored puta čekajući da uviđaj bude završen, ni slutio nije da je njegov sin zaglavljen u vozilu, već je mislio da ga je Hitna pomoć hospitalizovala, kao i njegovu devojku. Za to vreme vatrogasci su sekli "korsu" kako bi izvukli Branislava, koji je izdahnuo na licu mesta i to prema nalazu sa obdukcije od zadobijenih povreda unutrašnjih organa.

- Supruga i ja više nemamo volju za životom, čekamo sudnji dan kada ćemo da odemo kod sina. Od stresa smo se oboje razboleli. Bar smo dočekali da se podigne optužnica - kaže očajni otac dodajući da su veštaci utvrdili da se vozač "džete" kretao lokalnim putem brzinom od 80 kilometara na sat.

- Takođe, utvrđeno je da je moj sin vozio 70 centimetara od središnje bele linije, a da je vozač drugog vozila sekao krivinu, kao i da je imao 1,16 promila alkohola u krvi - ističe Stevica uveren da će ti navodi biti potvrđeni i u sudu.

IZ FIRME IZAŠLI U SUSRET OCU

STEVICA je dugo godina radio u građevini kao sezonac. Posle smrti sina, firma u kojoj je radio Branislav odmah ga je zaposlila.

- Nisam na njegovom radnom mestu, ali sam u toj firmi gde je i on bio. Neizmerno sam im zahvalan za sve što su učinili za nas u tim najtežim trenucima - kaže Grujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)