SLUČAJ „HAVANA“: Ponovo odloženo suđenje Kostiću i Đoriću

Tanjug

07. 02. 2022. u 12:32

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je za 4. april odloženo suđenje u slučaju poznatom kao "Havana" dvojici optuženih za iznudu Vojislavu Kostiću (39) i Daliboru Đoriću (38), zbog sumnje da su silom i pretnjama pokušali da prinude dva muškarca da im daju novac.

СЛУЧАЈ „ХАВАНА“: Поново одложено суђење Костићу и Ђорићу

Foto: Tanjug

Suđenje je odloženo jer optuženi Kostić nije došao na suđenje, ali je izostanak opravdao medicinskom dokumentacijom da ima tešku povredu ramena i kuka, koje je zadobio 5. februara.

Njegov branilac je dostavio sudu medicinsku dokumentaciju u kojoj se navodi da ima ograničeno kretanje, da pije lekove protiv bolova i preporučeno mu je mirovanje.

Na kraju suđenja sudija je, više za sebe, prokomentarisala "pritvor je sveta stvar", jer se ovo suđenje nekoliko puta zaredom odlaže zbog izostanaka.

U ovom slučaju prvooptuženi je bio vlasnik "Havane" Vladimir Popović zvani Pop (43) koji je ubijen je 1. decembra 2018. godine u Beogradu, dvadesetak dana pred izricanje presude, koja je sada ukinuta.

Đoriću i Kostiću suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je u februaru ukinuo presudu kojom su obojica bili osuđeni na po tri godine zatvora.

Đorić i Kostić su optuženi da su 29. decembra 2016. godine, u prostorijama kazina "Havana" u sklopu hotela "Slavija", pretukli oštećene Z. T. i M. R., terajući ih da priznaju dug Đoriću od 110.000 evra, pri čemu je M.R. zadobio tešku telesnu povredu.

Međutim, Z. T. je u maju promenio svoj iskaz navodeći da nije pretučen, kao i da im jeste dugovao pomenuti iznos novca.

Đorić i Kostić se od 8. jula 2018. godine brane sa slobode.

Prvo su se teretili za krivično delo iznuda, ali je u međuvremenu optužnica prekvalifikovana u lakše krivično delo prinuda.

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih saopštila da je prilikom hapšenja kod njih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela. Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da je Popović bio blizak "škaljarskom kriminalnom klanu" iz Crne Gore i svrstavali su ga u bliske saradnike Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

BONUS VIDEO: IZGORELO JE 5 STANOVA: Ispovest komšije posle požara u krugu Infektivne klinike u Beogradu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)