GLAVNI PRETRES 25. FEBRUARA: Mladić optužen za saobraćajnu nesreću kod Rumenke

Lj. P.

04. 02. 2022. u 13:42

STRAHINjI S. (19) iz Rumenke, protiv kojeg je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo optužnicu zbog saobraćajne nesreću u kojoj je pre šest meseci poginuo Vukašin Stošić (17), a dvojica maloletnika P. D. (15) i N. M. (16) iz istog mesta zadobili teške, odnosno lakše povrede, ukinut je pritvor, jer su, kako saznajemo, prestali razlozi zbog kojih je bio određen. Njemu je za 25. februar zakazan glavni pretres u Višem sudu u Novom Sadu.

ГЛАВНИ ПРЕТРЕС 25. ФЕБРУАРА: Младић оптужен за саобраћајну несрећу код Руменке

N KARLIĆ

Posle nesreće, u kojoj je i sam bio lakše povređen, nakon ukazane lekarske pomoći, osumnjičeni za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja je uhapšen, a pritvor mu je bio određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela.

Teška saobraćajna nesreća, kako smo pisali, dogodila se u noći između 21. i 22. avgusta 2021. godine, kada je automobil u kojem su se nalazila četiri mladića sleteo u kanal Dunav-Tisa-Dunav kod Rumenke. Vozeći automobil iz pravca Kisača, devetnaestogodišnji vozač je, kako se sumnja, na ulazu u Rumenku izgubio kontrolu nad vozilom „folksvagen“, skrenuo s puta i udario u saobraćajni znak, posle čega su kola sletela u kanal.

Trojica mladića su isplivala, a Vukašinovo telo su ronioci Žandarmerije kasnije pronašli u vodi, nedaleko od mesta na samoj obali, gde je automobil sleteo. Iako dobar plivač, tinejdžer nije uspeo da se onako povređen spasi.

Pojedini meštani su posle stravične nesreće ispričali da je Vukašin sa drugom bio u Kisaču, i vraćali su se, oko sat i po posle ponoći, iz jednog kafića gde obično vikendom izlaze u provod. Krenuli su kući i čekali autobus na stanici, kada su naišli momci iz sela i ponudili se da ih povezu. Vukašin je pristao i seo u kola, a njegov drug je ostao na stanici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna