DANAS PRIPREMNO ROČIŠTE: U Višem sudu u Novom Sadu počinje suđenje Novosađaninu D.P. (80) optuženom za trgovinu ljudima

Lj. P.

02. 02. 2022. u 07:59

U VIŠEM sudu u Novom Sadu za danas je zakazano pripremno ročište Novosađaninu D.P. (80) optuženom za trgovinu ljudima, koje će biti zatvoreno za javnost, a učesnici u postupku bi trebalo da se dogovore o dokazima koji će biti izvedeni na glavnom pretresu i da se predlože svedoci.

ДАНАС ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ: У Вишем суду у Новом Саду почиње суђење Новосађанину Д.П. (80) оптуженом за трговину људима

Lj.P.

Optužnica protiv ovog vremešnog Novosađanina podignuta je zbog sumnje da je trgovao ljudima u odnosu na šest osoba, a ponovo mu je produžen pritvor koji može trajati do 16. marta.

Osamdesetogodišnjak je uhapšen marta 2021. godine, pod sumnjom da je trgovao ljudima, a sumnjiči se da je od 2017. godine, vrbovao žene za pružanje seksualnih usluga u njegovom salonu za masažu, koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju. On se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika, vrbovao i eksploatisao radi prostucije ženske osobe, radi pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je vodilo istragu o ovom slučaju, a radi zaštite žrtava seksualne eksploatacije, oštećenim ženama je dodeljen status posebno osetljivog svedoka, i one su saslušane u skrin-sobi.

Žene koje je osumnjičeni angažovao, kako se sumnja, pružale su usluge masaže na više lokacija, a jedan od stanova u kojem se to dešavalo je u Ulici Pavla Papa u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima, „usluge“ devojaka nuđene su preko oglasa u novinama, ali i na internetu, a u razgovoru preko telefona bi se dogovarali u vezi sa masažom, a onda bi zainteresovani dolazili na datu adresu. Kada bi klijent došao ispred „salona“, trebalo je ponovo da pozove i javi se da je ispred, i tek tada bi ga puštale u stan.

Komšijama jednog od stanova u centru grada, kako su ispričali posle policijske akcije 24. marta prošle godine da im ništa nije bilo sumnjivo, i da nisu znali da se tu, navodno, nalazi salon za masažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)