SKANDALOZNA ODLUKA SUDA: Pokušao da siluje devojčicu (12), pa pušten na slobodu posle 6 meseci

Novosti online

23. 01. 2022. u 12:34

ALEKSANDAR I. (38) iz mačvanskog Belotića kod Bogatića, optužen da je u junu prošle godine obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz tog sela, pušten je juče na slobodu.

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА СУДА: Покушао да силује девојчицу (12), па пуштен на слободу после 6 месеци

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Ovu skandaloznu odluku doneo je Viši sud u Šapcu uz obrazloženje da mediji više ne prate ovaj slučaj, te da je odnos javnosti prema navedenom slučaju "svakako izgubio na intenzitetu".

- Najpe je Apelacioni sud u Novom Sadu doneo odluku u kojoj se navodi da je nejasno na osnovu čega Prvostepeni sud zaključuje da je, i posle proteka vremena od šest meseci od događaja, a sećanja na isti su i dalje sveža, uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava pravično suđenje. Nadalje, u odluci stoji da usled protoka vremena po prirodi stvari taj pritvorski osnov slabi, zbog čega je neophodno dokumentovati aktuelnim izveštajem medija, što prvostepeni sud nije ocenio - stoji u rešenju Alepacionog suda od januara ove godine.

Viši sud u Šapcu je posle ove odluke ukinuo pritvor Aleksandru I. i pustio ga na slobodu.

U obrazloženju je naveo da je, po logici stvari, odnos javnosti prema ovom inkriminisanom događaju izgubio na intenzitetu.

Kako je navelo vanpretresno veće, nakon pomenutog događaja, a istim se mesecima već ne bave mediji, te se ne može objektivno očekivati bilo kakva reakcija javnosti, u smislu da se uskrati pravično suđenje okrivljenog.

Ovu odluku zastupnica devojčice, advokat Biljana Danojlić Borovčanin je ocenila kao skandaloznu i očekuje da će se tužilac izjaviti na nju.

- Šokantno je da je okrivljeni pušten pre izricanja presude na slobodu, a da živi samo 200 metara dalje od kuće devojčice koju je napastvovao. Takođe, neuobičajeno je da za ovo krivično delo bude pušten na slobodu pre izricanja presude. Porodica devojčice je očajna i da sada oni žive u strahu, kao i da se sada oni nalaze u zatvoru umesto okrivljenog - rekla je Borovčanin.

Podsetimo, okrivljeni Aleksandar prvo je negirao, a kod tužioca je priznao delo za koje se tereti.

Devojčica živi u velikom strahu i od tog dogđaja se leči kod psihijatra.

Podsetimo, Vladan Ć, otac trinaestogodišnje devojčice iz Belotića kod Bogatića, čiju je ćerku, kako se sumnja, seksualno zlostavljao Aleksandar I. (38) zvani Mačak iz tog mesta, rekao je da ga je manijak posle gnusnog čina grlio i ljubio. Vladan je naveo da je Aleksandar izveo devojčicu sa slavlja i nakon zlostavljanja vratio u salu gde su slavili punoletstvo rođake, zatim seo za sto kod njega i nastavio da peva.

- Sedeo je sa nama celo veče i veselio se. Onda je u jednom trenutku nestao i ja sam čak išao da ga tražim. Posle smo saznali da je krenuo sa mojom ćerkom i njena dva druga, navodno, u šetnju. Na putu su sreli još neku decu, pa su ta dva drugara moje ćerke ostala sa njima. Moja ćerka je ostala sa njim i onda je u blizini zalajao pas. Aleksandar je ščepao i govorio joj: “Jao, ne boj se, ja ću te sačuvati”. Odveo je na nekih 50-ak ili 100 metara od sale. Onda je počeo da je ljubi, grli… O tom ne mogu da vam pričam, nemam snage - rekao je tada otac nesrećne devojčice.

(Objektiv.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)