NESTALI SNIMCI SA KAMERA: Suđenje za smrt Željka Ristića (19) u Šainovcu kod Niša, advokat tvrdi da Miodrag Petrić nije bio za volanom

J. ĆOSIN

10. 12. 2021. u 20:36

SASLUŠANjEM petorice svedoka, od kojih su dvojica policijski službenici, u petak je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Miodragu Periću (38) iz Šainovca optuženom da je 28. decembra prošle godine u ovom selu, vozeći "golf 2" pod dejstvom alkohola, usmrtio komšiju Željka Ristića (19).

НЕСТАЛИ СНИМЦИ СА КАМЕРА: Суђење за смрт Жељка Ристића (19) у Шаиновцу код Ниша, адвокат тврди да Миодраг Петрић није био за воланом

Mesto gde je nastradao Željko Ristić

S obzirom na to da Perić tvrdi da je žrtva svog prijatelja Marka Disića, koji je navodno iskoristio njegovo pijanstvo da bi ga optužio za saobraćajnu nesreću, koju je navodno on izazvao, očekivalo se da svedoci razjasne da li je na optuženičkoj klupi pravi čovek.

Odbrana okrivljenog Perića želela je da čuje od policijskih službenika zašto nikada nisu tužilaštvu dostavljeni snimci nesreće sa video-nadzora u selu. Viši javni tužilac istakao je da su iz policije rekli da ne poseduju snimke, dok je policajac Nebojša Ramić pred sudom kazao da je u Policijskoj stanici u Doljevcu lično gledao snimak sa nadzornih kamera.

- Video sam da je oko 22.35 vozilo, koje je imalo oštećenja, koja su odgovarala onima na automobilu osumnjičenog, prošlo u pravcu Doljevca. Međutim, automobil se kretao suviše velikom brzinom da bismo ustanovili ko je bio za volanom - objasnio je policajac.

Na pitanje sudije Draškovića, zašto snimci nisu dostavljeni sudu, odgovorio je da više ne postoje jer se sami brišu posle sedam dana. Na pitanje advokata odbrane Milana Petrovića ko je bio zadužen za kamere, Ramić je kazao da je Vladica Petković bio odgovoran ne samo za njih već i za ceo predmet. Međutim, službenik Petković je istakao da on nije dobio nalog da zatraži video-snimke, pa da to nije ni uradio.

Da je bilo mnogo propusta od strane nadležnog tužilaštva i policije, smatra advokat optuženog Milan Petrović. On kaže da zbog toga nevin čovek, koji nije ni bio za volanom, sada sedi u pritvoru i čeka da mu sude za ovo teško krivično delo, kao i da se uzda jedino u sudsku medicinu, koja će možda moći da rasvetli ovaj slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni