LUNU (2) JE TUKAO DO SMRTI, PA BACIO SA TERASE: Potvrđena pravosnažna presuda od 40 godina Zoranu Albiću za ubistvo devojčice

Novosti online

22. 10. 2021. u 22:16

APELACIONI sud u Nišu danas je potvrdio pravosnažnu presudu od 40 godina Zoranu Albiću za ubistvo devojčice Lune Firulović.

ЛУНУ (2) ЈЕ ТУКАО ДО СМРТИ, ПА БАЦИО СА ТЕРАСЕ: Потврђена правоснажна пресуда од 40 година Зорану Албићу за убиство девојчице

Foto: S.. M. Jovanović

Podsetimo, Zoran Albić (25) iz Prahova je u noći između 26. i 27. maja 2019. godine do smrti tukao Lunu, staru dve godine i osam meseci, ćerku žene sa kojom je tada živeo, Vesne Firulović.

Albić je Lunu, ljut što ne prestaje da plače kada je, došavši iz provoda, razbijao stvari po kući besomučno šamarao po telu i glavi, nanevši joj čak 52 povrede, od kojih je fraktura lobanje, sama po sebi, bila opasna po život. Devojčicinu majku je izbacio iz kuće i pustio tek kada se Luna “umirila”. Da bi je povratili umivali su je vodom, a u hitnoj službi lagali da je pala sa terase dok su spavali.

Majka se sumnjiči da je sve to znala, ali da je štitila nevenčanog supruga.

Istražiteljima su, međutim, tvrdnje majke Vesne Firulović i očuha Zorana Albića bile sumnjive. Detaljno je pregledana kuća, u kojoj je navodno devojčica sama noću, u četiri sata, izašla na terasu na kojoj nije bilo ograde i pala.

- U sobama su nađeni tragovi krvi, što ukazuje na to da je devojčica pretučena u kući. U daljoj istrazi je utvrđeno da je nasilnik te večeri bio u provodu, napio se, a kada je došao kući, zasmetao mu je plač deteta koje se probudilo. Pretukao je devojčicu, a da bi prikrio zlodelo, bacio je sa terase na beton. Majka je, sumnja se, sve to znala, i štitila je ubicu svoje ćerke. Ispituje se da li je u kobnom batinjanju učestvovala i majka – rekao je nedugo posle ubistva sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Obdukcija je, međutim, isključila pad kao mogućnost.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)