SAMO ŽELIM DA ZNAM KO MI JE UBIO DETE: Potresna poruka majke Željka Ristića (18), nastradalog zimus ispred kuće (FOTO)

J. ĆOSIN

28. 09. 2021. u 18:15

- KOLIKO god da nekog osude, nije dovoljna kazna za ovakav zločin. A ja samo želim da znam ko je pravi ubica mog deteta, samo to.

САМО ЖЕЛИМ ДА ЗНАМ КО МИ ЈЕ УБИО ДЕТЕ: Потресна порука мајке Жељка Ристића (18), настрадалог зимус испред куће (ФОТО)

Foto: J. Ćosin

Videćemo do kraja suđenja šta će biti, ali samo želim da iza rešetaka bude onaj ko je moje dete pregazio, pa pobegao sa lica mesta i ostavio ga tako da umre na ulici. Ja sam to jedno dete imala, sada ga više nemam.

Ovo je ispred zgrade Višeg suda u Nišu izjavila Vesna Ristić, majka Željka Ristića (18), koji je nastradao ispred kuće u Šainovcu kod Niša 28. decembra. Za njegovu smrt osumnjičen je Miodrag P. iz istog sela, koji tvrdi da mu je nesreća “nameštena” i da nije kriv, a čije je suđenje u ponedeljak odloženo, jer je angažovao novog branioca, poznatog niškog advokata Milana Petrovića. Kako je tek na dan suđenja dobio novi predmet, Petrović je od sudije MIrka Draškovića zatražio da mu da malo vremena da prouči predmet i razgovara sa svojim klijentom, kao i da eventualno predloži izvođenje novih dokaza, pa je naredno ročište zakazano za novembar.

Promena branioca i angažovanje advokata “na glasu” porodica Ristić vidi kao kupovinu vremena, ali i nadu da, ukoliko okrivljeni, kako tvrdi, zaista nije kriv za nesreću koju mu se na teret stavlja i za koju kaže da mu je podmetnuta dok je bio pijan i bez svesti, bi izvođenjem novih dokaza možda mogao da se otkrije pravi ubica.

"Dete nam je izgubljeno, a taj ko ga je udario, nije ni zastao da mu pruži pomoć"

- Ovo odlaganje ročišta u poslednjem momentu i dovođenje novog advokata odbrane je samo kupovina vremena. Očekujemo maksimalnu kaznu od 12 godina. To je najmanje što očekujemo. Dete nam je izgubljeno, a taj ko ga je udario, nije ni zastao da mu pruži pomoć, već je pobegao sa mesta nesreće – kaže Željkov otac Dejan Ristić.

On je sa ostatkom porodice, noseći majice sa Željkovim likom, mirnim protestom ispred zgrade suda uputio apel nadležnima da ne dozvole da se okrivljeni brani iz kućnog pritvora, kao što je nedavno pušten akter sličnog događaja, u kojem je nastradala 25- godišnja devojka.

Foto: J. Ćosin

Midrag je optužen da je vozeći sa 2.27 promila alkohola u krvi pri brzini od najmanje 70 km/h u delu puta gde je ograničenje 50 km/h, usmrtio Željka, a onda pobegao sa mesta nesreće! Uhapšen je iste večeri dok je bio na trežnjenju od alkohola u ambulanti u Doljevcu.

Međutim, on je pred sudom izjavio da nije kriv, jer kobne večeri uopšte nije on bio za volanom, već njegov prijatelj s kojim je prethodno pio cele noći. Tvrdi da je prijatelj, nakon što je napravio incident, dobro sakrio sve dokaze i da je krivicu svalio na njega, pošto je bio gotovo u nesvesnom stanju zbog alkohola.

"Nisam ništa kriv, ako jesam, presudiću sebi"

- Nisam ništa kriv, ako jesam, presudiću sebi. Nisam uopšte ja vozio, sve mi je podmetnuto. Te večeri smo bili u kafani. Kada smo krenuli kući bilo mi je jako loše. Mislio sam da ja vozim, da sam za volanom, pa sam krenuo da levom rukom tražim ručicu da otvorim vrata. Video sam da sam zapravo na mestu suvozača, a da vozi Marko D. koji je u tužilaštvu izjavio da sam bio mrtav pijan, da mi je vadio jezik iz usta i slično. On je zaustavio auto kod škole u Doljevcu, a ja sam povratio po njegovoj desnoj strani i između vozačevog i suvozačevog mesta – rekao je na jednom od prethodnih ročišta Miodrag.

Nakon toga saslušani su njegovi prijatelji, Marko D. kao i još nekoliko njih koji su bili u drugom vozilu. Njihove izjave na sudu bile su kontradiktorne i u više situacija nisu se podudarale.

BONUS VIDEO - BRENA I MIROSLAV ILIĆ OČI U OČI: Četiri sata davali iskaz

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)