VESKOVIĆ - DNK TRAG NAMEŠTEN: Suđenje za ubistvo Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu 2018.

J. D. Lj.

23. 09. 2021. u 20:09

SUĐENjE dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu nastavljeno je u četvrtak pred Višim sudom u Beogradu ispitivanjem veštaka za DNK Dušana Keckarevića, koji je odgovarao na pitanja branilaca optuženih Darka Veskovića i Nemanje Ivanova o mogućnostima da li su nađeni DNK tragovi mogli da budu uništeni.

ВЕСКОВИЋ - ДНК ТРАГ НАМЕШТЕН: Суђење за убиство Блажа Ђуровића (39) на Душановцу 2018.

Foto: P. Mitić/MUP

Oni su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila, iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Međutim, pronađen je deo jakne, koji nije izgorelo u tom požaru - rukav, pa je odbrana tražila da se uradi kombinovano DNK veštačenje kako bi se utvrdilo da li su vatrogasci prilikom gašenja požara protivpožarnim sredstvima mogli da unište nađeni DNK, koji prema dosadašnjim veštačenjima, pripada Veskoviću.

On i njegova odbrana tvrde da su njegovi DNK tragovi namešteni, a on negira krivično delo.

Postupajući tužilac Nenad Stefanović se tom predlogu za kombinovano veštačenje usprotivio, a sud ga je odbio, kao i nekoliko drugih predloga. Veštak Keckarević je tim povodom napomenuo da ni varikina, kao najjače sredstvo za pranje, ne bi mogla da uništi DNK.

Vesković i Ivanov se terete kao saizvršioci u teškom ubistvu i obojica su u pritvoru tri i po godine i negiraju ubistvo Đurovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024