TREĆI DAN SUĐENJA MUSTAFI - Svedok: Optuženi može da kaže šta hoće, bio je komandant logora OVK u Zlašu

S. J. M.

22. 09. 2021. u 12:52 >> 13:13

ZAŠTIĆENI svedok "3593" i treći dan zaredom je nastavio svedočenje pred Specijalnim sudom Kosova u Hagu u postupku koji se vodi protiv jednog od komandanata takozvane OVK Saljiha Mustafe i danas je odgovarao na pitanja odbrane.

ТРЕЋИ ДАН СУЂЕЊА МУСТАФИ - Сведок: Оптужени може да каже шта хоће, био је командант логора ОВК у Злашу

Mustafi produžen pritvor za još dva meseca / Foto printskrin

On je rekao da je optuženi osoba koja ga je tukla i uperila revolver u glavu u aprilu 1999. godine, kada su ga pripadnici takozvane OVK uhapsili i držali zatočenog na imanju u selu Zlaš. Kazao je da je imao crvenu kapu, ali da ne zna kako da ga opiše i da ga nikada ranije nije video.

Na pitanje branioca Julijusa Fon Bonea kako zna da je to baš optuženi Mustafa, svedok je kazao da je kasnije kada je pušten kući od mnogo ljudi saznao da je Mustafa bio komandant te grupe u Zlašu.

- Vojnici koji su bili u Zlašu i svi u tom kraju su znali da je optuženi tamo bio glavni - kazao je svedok, navodeći i da ga nikada posle nije video.

Na pitanje Bonea šta kaže na to što Mustafa tvrdi da ga nikada nije sreo, niti tukao, svedok je odgovorio da "optuženi može da kaže šta god hoće".

Optuženi Saljih Mustafa danas nije želeo da dođe u sudnicu, već je suđenje pratio putem video-linka iz pritvorske jedinice.

SVI BEŽALI U PRIŠTINU

Svedok "3593" je ispričao i da su ga iz zatočeništva pustili, jer je u tom delu krenula srpska ofanziva.

- Otvorili su vrata, prozvali nas i rekli da idemo. Tu je bilo mnogo ljudi, najmanje 60. Neki su bili u civilu, a neki u uniformi OVK. Jedan nam je pokazao put ka Prištini i ja sam u tom pravcu krenuo. Kad sam izašao na glavni put sreo sam hiljade ljudi koji su bežali ka Prištini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!