GOREO STAN U CENTRU NIŠA: Vatrogasci evakuisali petoro stanara (FOTO)

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 09:46

U PETAK pola sata pre ponoći izbio je požar u Ulici Nikole Pašića u Nišu, vatrogasci su na terenu ugasili vatru u stanu i evakuisali petoro stanara, ali se i dalje gase drugi spratovi zgrade. Uzrok požara još nije poznat, a povređenih nije bilo.

ГОРЕО СТАН У ЦЕНТРУ НИША: Ватрогасци евакуисали петоро станара (ФОТО)

Foto: Printscreen/Južne vesti

Vatra je izbila u stanu koji je okrenut suprotno od ulice pa su vatrogasci morali da koriste korpu-dizalicu kako bi evakuisali ljude koji su tražili pomoć.

Vatrogasci su stanare evakuisali korpom-dizalicom sa njihove terase dok je iz stana izbijao dim - javljao je reporter sa lica mesta.

Požar je izbio oko pola sata pre ponoći, a spasavanje građana okupljeni stanari su pozdravili aplauzom. Kako se čulo na licu mesta evakuisani su ljudi koji su živeli preko puta stana koji se zapalio, ali od dima nisu mogli da izađu na hodnik.

Zato su zgradu napustili preko terase požurujući vatrogasce da što pre priđu dizalicom. Njih su zbrinule ekipe Hitne pomoći.

Troje su se “nagutali dima” i dvoje uznemirenih. Drugih povreda nema - rekli su u Hitnoj.

Ulica Nikole Pašića, u kojoj je i došlo do požara, trenutno je zatvorena za saobraćaj i isključena je struja. Na ulici su okupljeni građani, a među njima ima i dece.

U Vatrogasnoj jedinici su novinarima oko 1:30 rekli da intervencija još nije završena.

Još gasimo. Požar je sada ispod krova, ispod krovne konstrukcije. Trenutno nema ugroženih ljudi, nemamo povređenih, imamo 5 spašenih. Svi su koji je trebalo da izađu su izašli - kažu iz Vatrogasne jedinice.

Kako su rekli, nadaju se da će uskoro ugasiti sva žarišta na objektu u centru Niša.

(Južne vesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere