"MILAN MU PRUŽA NOGU DOK SVI OSTALI BEŽE"Otac nastradalog dečaka ispičao šta su pokazale nadzorne kamere sa Ade Ciganlije

S.J.Matić

08. 06. 2023. u 22:15

MILAN Stevanović (16), jedan od dvojice dečaka koji su se utopili na Adi Ciganliji u Beogradu, nastradao je spašavajući druga. Nastradao je i drug za kojim je Milan skočio, Stefan Č., njegov drug još iz osnovne škole.

МИЛАН МУ ПРУЖА НОГУ ДОК СВИ ОСТАЛИ БЕЖЕОтац настрадалог дечака испичао шта су показале надзорне камере са Аде Циганлије

Foto: Z.J.Mačak

Velika tragedija desila se kada su Milan i Stefan bili na Adi proslavljajući kraj školske godine sa osmim razredom Milanove devojke. Deca iz osmog razreda su sa pontona na delu gde je zabranjeno plivanje i gde pristaju veslači i kajakaši blizu vodoskoka na Adi, poskakala u jezero. Na tom mestu je dubina pet metara i velika je trava.

Foto: Privatna arhiva

Milan i Stefan

Milanov otac Nenad Stevanović ispričao je za "Novosti" šta pokazuju nadzorne kamere i šta se dešavalo u trenucima ove tragedije. 

- Na snimku sa nadzorne kamere se vidi da mu Milan pruža nogu, dok svi ostali beže. Niko nije držao Milana, niti pokušao da mu pomogne. Da ga je bar neko od te brojne dece uhvatio za ruke, ili ispod pazuha, da su napravili lanac, mogli su da izvuku i spase Stefana, koji se davio. Oni su svi pobegli, samo je Milan ostao da pomogne, a dete koje se davilo, uhvatilo ga je za nogu i svuklo sa pontona.

Foto: Z.J.Mačak

Ponton sa kojeg su skočili školarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA: Ivan Miljković skoro neprepoznatljiv (FOTO)