SEDMI DAN POTRAGE ZA DEČACIMA NESTALIM U DUNAVU: Porodica moli sve koji mogu da pomognu

Novosti online

05. 06. 2023. u 10:23

POTRAGA za dečacima P. B. (9) i A. M. (10), koji su nestali u Dunavu ponedeljak u Apatinu, i dalje traje, a na terenu su sve nadležne ekipe, ronioci Žandarmerije nastavljaju da "češljaju" reku, tu su i brojni meštani, dobrovoljci, a porodica je poslala apel za pomoć.

СЕДМИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА ДЕЧАЦИМА НЕСТАЛИМ У ДУНАВУ: Породица моли све који могу да помогну

Foto: Novosti

- Molim sugrađane, a i šire, da nam pomognu u potrazi za sinom i drugim dečakom. Apelujem na ljude koji imaju čamce da izađu na Dunav. Molim i pecaroše da ukoliko nešto primete odmah jave - rekao je otac jednog od dečaka i dodao da se zahvaljuje volonterima koji su došli.

- Momci iz apatinske marine i apatinska Šumska uprava Vojvodina šume dali su čamce, krstare Dunavom. Volonteri ronioci iz Beograda su takođe došli, kao i Somborac sa čamcem, posadom i sonarom, te nekoliko Apatinaca sa čamcima.

Dečaci su, podsetimo, nestali prošlog ponedeljka oko 14 časova, a na obali su nađeni njihovi bicikli i obuća. Prema rečima očevidaca, bila su trojica dečaka, a dvojica su se izula i ušla u vodu i samo nestala.

Inače, ronioci Žandarmerije pretražuju reku, pretražuje se i dno Dunava sonarom.

Kako je za Tanjug pre nekoliko dana izjavio sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

- Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti - rekao je Cvjetićanin.

Prema rečima ronioca Zorana Stojanovića, tok Dunava je u ovom delu izuzetno brz i opasan.

- Ovo je jako opasan deo za njih, pogotovo bez nadzora. Deca su jako mala, tu ako upadnu velika je verovatnoća da će se završiti tragično. Ako se i desi da upadnu, ne treba da se bore sa maticom reke, nemoguće je da plivaju uzvodno, treba koliko-toliko da se održavaju u vodi - ističe Stojanović.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna