POTRESNE REČI OCA NESTALOG DEČAKA IZ APATINA: "Voleli bismo da verujemo da su oteti, odna ima nade da su živi"

Novosti online

03. 06. 2023. u 10:53

PETI dan od nestanka Antonija (11) i Patrika (10) iz Apatina nastavlja se detaljna pretraga Dunava.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ ОЦА НЕСТАЛОГ ДЕЧАКА ИЗ АПАТИНА: Волели бисмо да верујемо да су отети, одна има наде да су живи

Foto: Novosti

Otac dečaka Patrika, Slobodan Bogdan (36), rekao je juče da ne gubi nadu i apelovao na sugrađane, ali i sve druge ljude dobre volje da im pomognu u potrazi za dečacima i danas sa njima izađu na Dunav.

- Molimo sve ljude dobre volje da nam se pridruže. U 7 i 30 časova krećemo u potragu da pronađemo našu decu, Patrika i Antonija. Ko ima čamce, molimo da izađe na reku, a planirali smo da ih tražimo i kroz šumu. Mesto sastajanja je kod Antonijevog oca Bebija, stoji u apelu obe porodice i prijatelja nestalih dečaka.

Slobodan je smogao snage i zahvalio se svima koji pomažu u potrazi i pridružio se molbi da se potraga omasovi.

- Molim sugrađane koji imaju čamce da krstare Dunavom nizvodno, što više mogu. Molim i pecaroše da ukoliko nešto primete odmah jave, kaže čovek koji već četiri dana proživljava agoniju zajedno sa svojom suprugom, ćerkama, rodbinom i porodicom drugog nestalog deteta.

Po njegovim saznanjima, kako kaže, u potragu su se uključili i momci iz apatinske marine, kao i Šumska uprava, koji su dali čamac koji neprekidno krstari Dunavom. Takođe je saznao da su došli i ronioci, volonteri iz Beograda, kao i jedan Somborac sa čamcem, posadom i sonarom, ali i nekoliko Apatinaca sa čamcima, dodajući da se najopsežnija potraga do sada očekuje danas.

Pridružili su im se i apatinski ronioci, takođe sa čamcem i sonarom, kao i ronioci Žandarmerije, koji juče nisu bili, jer su imali intervenciju na drugom mestu.

Patrikov otac još dodaje da do njih dolaze razne priče, od toga da su se deca udavila, do toga da su kidnapovana.

- Ne isključujem ni varijantu da su deca oteta. Zbog toga smo oblepili grad njihovim slikama. Molimo ljude da što više dele te fotografije, pa ukoliko ih neko primeti da nam javi. Spremni smo za svaku saradnju, samo da dođemo do dece! Više bismo voleli da verujemo u priču da su oteti, jer onda ima nade da su živi, iskren je Slobodan.

On kaže i da ga pogađaju pitanja: “Šta će deca sama pored vode?”, jer, kako kaže, sina je učio da reku poštuje i da je se plaši.

Dečaci su nestali u ponedeljak, a njihovi bicikli i stvari su pronađeni na obali kod Kajak kluba. U utorak je u potragu krenula i Jedinica ronilaca Žandarmerije. Kako je rečeno, visok nivo vodostaja i slaba vidljivost otežana akciju podvodne portage.

(Nove Apatinske Novine)

BONUS VIDEO: POTRESNE SCENE NA OBALI DUNAVA U APATINU - U toku velika potraga za mališanima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest