SPREMNI NA SVAKU VRSTU POMOĆI: Pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš o tragediji učenika u Kačarevu

J. S.

30. 03. 2023. u 15:20

POVODOM tragedije koja se dogodila juče u Kačarevu kada je učenik (14) OŠ “Žarko Zrenjanin“ iz za sada neutvrđenih razloga skočio kroz prozor i preminuo, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine u Novom Sadu saopštio je danas da je s tugom primio vest o tom tragičnom događaju.

СПРЕМНИ НА СВАКУ ВРСТУ ПОМОЋИ: Покрајински секретар Жолт Сакалаш о трагедији ученика у Качареву

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

- Duboko smo ožalošćeni zbog gubitka života učenika te izražavamo saučešće porodici, kao i svim učenicima i zaposlenima u školi, koji su pogođeni ovim tragičnim događajem. Želimo da istaknemo da smo posvećeni pružanju svake vrste pomoći koja je potrebna da bi se pogođeni nosili s gubitkom – navedeno je u saopštenju koje je potpisao pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš.

Sekretar navodi da će se usled ove tragedije postavljati mnoga pitanja, jer je gubitak mladog života nenadoknadiv i smatra da je u ovom trenutku važno nadležnim organima dati dovoljno vremena kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice koje su dovele do ovog tragičnog čina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni