KLJUČNI DETALJI TRAGEDIJE NA DUNAVU: Druženje četvorice prijatelja završilo se kobno, Maneta spasla daska, za trojicom se traga već tri dana

Novosti online

22. 03. 2023. u 09:15

POTRAGA za trojicom mladića u Dunavu nastavljena je i danas, a osim pripadnika Rečne policije i Žandarmerije, u nju su se uključili i rodbina i prijatelji nestalih, ali i mnogi alasi i ljubitelji Dunava koji su pretraživali prostor od Pančevačkog mosta do Pančeva, kako na vodi, tako i na kopnu.

КЉУЧНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ НА ДУНАВУ: Дружење четворице пријатеља завршило се кобно, Манета спасла даска, за тројицом се трага већ три дана

FOTO: N. Skenderija

Miloš Marković (37), Nenad Trivković (38) i Milan Nikolić (36) nestali su u subotu kasno uveče kada se njihov čamac prevrnuo na potezu oko Ade Huje u Beogradu, dok je njihov drugar Mane uspeo da dopliva do obale.

Na osnovu priča svedoka, ali i porodice, pokušali smo da rekonstruišemo tragediju, odnosno sve što se dešavalo te subote, 18. marta, na Dunavu.
 

Nestabilan čamac

Četvorica mladića, najboljih prijatelja, u subotu su krenuli čamcem, najverovatnije iz Zemuna ka Beloj steni koja se nalazi na teritoriji grada Pančeva. Kako je ispričala rodbina, otišli su da se druže i da roštiljaju. Koristili su plastični čamac “tri princeze” koji važi za usko i plitko plovilo, za koji je čuveni Renato Grbić rekao “da je vrlo nestabilan”.

Mladići su, inače, iz Zemuna, Ugrinovaca, Novog Beograda i Dobanovaca.

Jak vetar i visoki talasi

Nakon celodnevnog druženja na Beloj steni, mladići su u kasnim večernjim satima, po mrklom mraku, odlučili čamcem da se vrate ka Zemunu. Bez obzira na to da li su, kako se moglo čuti po nezvaničnim informacijama, bili pod dejstvom alkohola ili ne, počinili su nekoliko krupnih grešaka.

Vreme je u subotu bilo prilično lepo i toplo, ali izuzetno vetrovito, zbog čega je na Dunavu bilo povećih talasa. A kako je objasnio iskusni alas Renato Grbić, “po mraku i košavi se nikako ne izlazi na reku, a posebno ne ako nemate kvalitetan čamac/brodić”.

Nisu išli uz levu obalu

Do prevrtanja čamca došlo je u subotu oko 22.30, na potezu između Pančevačkog mosta i Ade Huje, pod zasad još nerazjašnjenim okolnostima. Ipak, skoro je izvesno da je vreme bilo glavni faktor, odnosno jak vetar i talasi na ionako nepredvidivom Dunavu.

Prema dosad poznatim detaljima, Miloš, Nenad i Milan su se uhvatili za prevrnuti čamac iščekujući pomoć, dok je Mane odlučio da pliva ka obali.

Kako je objasnio Renato Grbić, greška je bila i što nisu išli uz levu obalu Dunava.

(Blic)

BONUS VIDEO: Poslanici francuske skupštine himnom sprečavaju premijerku da govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili