LOKALIZOVAN POŽAR: Stradale stare barake u Užicu

Никола Јанковић
Nikola Janković

04. 02. 2023. u 10:35

U požaru koji je izbio oko 6.30 časova u Užicu , izgorele su stare barake nekadašnjeg tekstilnog giganta, preduzeća "Cveta Dabić", smeštene u naselju Turica nadomak reke Đetinje. Intervencija vatrogasaca bila je efikasna, a žrtava na sreću nije bilo.

ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР: Страдале старе бараке у Ужицу

N.J.

- U barakama se nalazila radnja za tapaciranje nameštaja sa dosta lako zapaljivog materijala, a to je otežavalo gašenje. Požar je lokalizovan, sprečeno je širenje na dve susedne barake, a prema prvim procenama izgorelo je oko 1.000 kvadratnih metara baraka - rekao je Saša Cicvarić, načelnik užičkog Odeljenja za vanredne situacije

U gašenju je učestvovalo 20 vatrogasaca, sa 8 vatrogasnih vozila.

Prema prvim informacijama izgorelo je pet baraka na samom šetačkom ulazu u klisuru Đetinje, a dve su spasene. Na ovom potezu nema stambenih objekata.

Barake koje su izgorele dugo su bile napuštene i zapuštene, a povremeno su korišćene kao skladišni prostor. Pre izvesnog vremena, nekoliko ovih baraka dato je na korišćenje jednoj tapetarskoj firmi.

Uzrok požara biće utvrđen istragom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)