MAJKA IZGORELA, SIN U BOLNICI: Svi detalji tragedije u Mokrinu

R. Š.

30. 01. 2023. u 09:00

U POŽARU koji se juče tokom ranog prepodneva dogodio u Mokrinu kod Kikinde, u Ulici Branka Radičevića, život je izgubila Bojana M. (74), dok je njen sin Miodrag M. (47) zadobio teške telesne povrede.

МАЈКА ИЗГОРЕЛА, СИН У БОЛНИЦИ: Сви детаљи трагедије у Мокрину

Foto R. Š.

Ona je preminula na licu mesta od povreda izazvanih vatrom, dok je Miodrag zadobio teške opekotine na oko 50 odsto površine kože, kao i ozbiljne povrede pluća, zbog čega je iz kikindske Opšte bolnice, istog dana, prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

- Beživotno telo žene zatečeno je pre podne u porodičnoj kući u Mokrinu, u kojoj se dogodio požar. Vatru su ugasili vatrogasci, a istragom će biti utvrđene druge okolnosti ove nesreće - potvrđeno je "Novostima" u Policijskoj upravi u Kikindi.

Nesreća se dogodila u Ulici Branka Radičevića broj 50, u starijoj porodičnoj kući gde su majka i sin živeli sami. Komšije su pozvale vatrogasce koji su sa dvoje vozila izašli na teren i ugasili vatru, a na mesto nesreće stigla je i ekipa Hitne pomoći, koja je na licu mesta konstatovala smrt žene, a povređenog Miodraga prebacila u kikindsku bolnicu.

- Muškarac (47) teže je povređen i prema našoj prvoj proceni, ima opekotine na oko 50 odsto površine kože tela. Opekotine ima na nogama, po trbuhu, leđima, glavi i drugim delovima tela. Ima i inhalatorne, odnosno povrede pluća izazvane dimom i vatrom, pa je poslat u Klinički centar Vojvodine. On je intubiran, u stabilnom je, ali kritičnom stanju, pa je zbog povrede pluća i opekotina prebačen na kliniku u Novi Sad - rečeno je "Novostima" u Opštoj bolnici u Kikindi.

Bojana M. i njen sin Miodrag su novi stanovnici Mokrina - saznali smo na licu mesta. U ovo selo doselili su se pre oko dve godine iz Ruskog Sela, takođe kod Kikinde. Bojana pored sina ima i ćerku, koja s porodicom živi u Mokrinu. Upravo ona je majci i bratu kupila ovu kuću u selu da bi joj bili bliže. Miodrag je radio u Crnoj Bari kod Čoke, a majka mu je bila penzioner, pričale su komšije.

- Sa Brankom sam pričao na šoru nekoliko minuta pre požara - svedočio je komšija. Kad smo se razišli, ubrzo sam čuo zapomaganje, a onda sam ga opet video kada je istrčao na ulicu, skroz ispečen od vatre.

Po svemu sudeći, požar je buknuo iznenada u kuhinji, a majka Bojana je pokušala da od stihije pobegne u kupatilo.

Kada je ušao u dom sa ulice i pošto je shvatio da je mati zatočena u kupatilu, sin je dao sve od sebe da je spase, ali ga je zahvatila vatra. Požar je ugašen kada su došli vatrogasci, komšije su bile nemoćne pred vatrom.

KRIV ŠPORET?

Kako je tačno došlo do požara, juče niko pouzdano nije mogao da se kaže. Neke komšije pretpostavljaju da se zapalila cev od šporeta, pa je varnica izazvala vatru. Uviđaj na lici mesta obavili su pripadnici Policijske uprave u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)