PSI "ČUVANI" BROJEM TELEFONA: Novi detalji tragedije na Kosmaju

V. N.

08. 01. 2023. u 07:20

U OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Mladenovcu saslušana je Violeta M. (50) zbog sumnje da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana napali V. R. (62), a koji je od posledica njihovih ujeda preminuo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

ПСИ ЧУВАНИ БРОЈЕМ ТЕЛЕФОНА: Нови детаљи трагедије на Космају

Sudija u Velikoj Ivanči, Foto D. Milovanović

Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično delo, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti. Njoj je određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticala na svedoke.

Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M. S., koja je na privremenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mešanca.

Sumnja se da je ona 4. januara oko 9.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na Ulicu Meljansko brdo bb i oko 12.30 sati napali V. R. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled čega je preminuo na licu mesta.

Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O. R., koja je zadobila lake telesne povrede, nakon čega je smeštena u Urgentni centar.

Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M., umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a pse je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene.

Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi, ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilnih telefona M. S. i njene ćerke.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Foto P. Milošević

VIOLETA BOLESNA, ŽIVOTINjE "SITe"?

- Moja Violeta je teško bolesna, stalno je kod lekara. Ona je hranila pse kada je išla na terapije u Mladenovac. Milanka je nama zauzvrat donosila ulje iz Francuske kako bi se moja ćerka lečila - ispričala je medijima majka Violete M. (50), osumnjičene da nije obezbedila boks u kojem su boravila tri psa koji su nasmrt izujedali Vladana Radosavljevića na Kosmaju.

- Milanka je bila naša mušterija poslednjih godinu dana. Mi držimo 30 koza, pravimo mlečne proizvode i imamo baštu. Pola ljudi sa Kosmaja uzima hranu od nas - objasnila je ova žena.

Otkrila je i da je ona lično pravila hranu za pse, te da svaki put kada bi Violeta išla na terapije nosila hranu psima. Kuvala je hleb, vodu i povrće.

- Oni nisu bili gladni, hranila ih je stalno. Čistila je boks i posle sve to slikala i slala Milanki. Napomenula je i da je tokom kobnog događaja zajedno sa tri vlasnička psa bio i ceo čopor lutalica.

PONOVLjENO DELO

Protiv M. S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022. u selu Nemenikuće kod Sopota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina