POLICIJA PROVERAVA POKUŠAJ SAMOUBISTVA ĐAKA IZ TRSTENIKA: Tinejdžer zadržan u u bolnici u Kruševcu, komisija ispituje povrede

S. BABOVIĆ

05. 12. 2022. u 16:46

DOGAĐAJ, za koji Vladan Živković “Pufa” iz Gornjeg Ribnika kod Trstenika, tvrdi da je bio pokušaj samoubistva njegovog sina N.Ž. (17), istražuje policija, a proveravaju se priroda i poreklo povreda na vratu kod maloletnika, saznaju "Novosti".

ПОЛИЦИЈА ПРОВЕРАВА ПОКУШАЈ САМОУБИСТВА ЂАКА ИЗ ТРСТЕНИКА: Тинејџер задржан у у болници у Крушевцу, комисија испитује повреде

Foto:S.Babović

Za sada je izvesno da je otac prvo prijavio nestanak sina, a potom i da je prijavio da je sin, koji je izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi 9.novembra, pokušao da se ubije.

U vremenskom periodu između prijave nestanka i prijave samoubistva, kako je otac ispričao medijima, sin je napustio kuću, izašao u mrak uz reči “Više me nećeš videti,ne mogu da izdržim ovaj pritisak”. Potom je naveo da je ušao u kuću i prijavio nestanak policiji, da je razmišljao šta da radi, kao i da je čuo “neku dreku na njivi”.Tamo je zatekao sina, koji je, dodaje, pokušao da se obesi.

Razmak između ta dva događaja, prema saznanjima “Novosti” iz više izvora trajao je duže od dva sata: nestanak je prijavljen u 21.50, a pokušaj samoubistva u 0.28.

- Policiji je rečeno da je pukla grana sa koje je maloletnik pokušao da se obesi, sada se ispituju i tragovi na toj grani - navodi izvor "Novosti". - Kada su došli na lice mesta, pripadnci PS Trstenik, a posle dva minuta i lekari hitne pomoći, svi su skočili da pomognu.

Kako su "Novosti" objavile u današnjem štampanom izdanju, zatekli su maloletnika kako leži pored drveta, sa konopcem.

Ceo taj događaj otac je snimao telefonom i taj snimak, kako je objavljeno, prosledio - medijima. Lekari po prijemu, ali i tokom dijagnostike, prema saznanjima “Novosti” nisu mogli precizno da se izjasne o povredama.

- Dijagnostika je pokazala manji hematom i to sa spoljne strane vrata - navodi drugi izvor “Novosti”. - Budući da su lekari odgovorno pristupili celom slučaju na način na koji je to prijavio otac, maloletnik je zadržan, iako je otac insistirao dan nakon prijema da njegov sin napusti bolnicu. 

Kako saznajemo,u bolnici je formirana posebna konzilijarna grupa, koja će pokušati da utvrdi više informacija o povredama. Još nema povratne informacije u vezi sa eventualnim rezultatima. Prema nezvaničnim saznanjima, mladić će ostati u bolnici na daljem posmatranju.

Ono što je najvažnije, od trenutka prijema, mladić je bio apsolutno van životne opasnosti i to je “Novostima” potvrđeno iz više izvora. Kako su "Novosti" objavile juče, u sanitetu je komunicirao i bio svestan kada je primljen u bolnicu. Informaciju da je mladić, u stabilnom stanju, više puta direktorka bolnice potvrdila je u toku dana za medije. 

Trenutno nije moguće potvrditi informaciju u vezi s tim da li će istraga pokušaja samoubistva ikako biti uključena u procesuiranje maloletnika N. Ž. u postupku Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, koje je podnelo zahtev za pripremni postupak u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Istraga teškog incidenta u kome je, da podsetimo, N.Ž, prišao profesorki Mariji Stevanović, iza leđa, izmakao joj stolicu, a što su snimali mobilnim telefonima učenici M.M. (18) i I.K. (17), i taj događaj distribuirali na mrežama, još je u toku. U Tehničkoj školi očekuju moguće žalbe na rešenje direktora o isključenju dva đaka, među njima i N.Ž. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)