LAJAVCU MALOM ĆETE UBRZO DAVATI 40 DANA: Vukotićevom kumčetu upućene pretnje smrću

Novosti online

25. 11. 2022. u 16:39

MATEJA Đuranović, inače kumče Jovana Vukotića, ubijenog vođe škaljarskog klana, dobio je pretnje smrću koje je prijavio policiji u Crnoj Gori.

ЛАЈАВЦУ МАЛОМ ЋЕТЕ УБРЗО ДАВАТИ 40 ДАНА: Вукотићевом кумчету упућене претње смрћу

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva/Ilustracija

Kako kaže njegova advokatica Jelena Stanković, porodici Đuranović je prećeno više puta, a naročito Mateji.

- Poslednji događaj desio se 24. novembra, kada je putem pretećih poruka i oštećenja na automobilu izvršena direktna pretnja. Prvi slučaj se desio sestri Mateje Đuranovića, oko 17.30 časova kada je ista na automobilu koji je bio parkiran u jednoj podzemnoj garaži u Budvi zatekla preteće poruke ubistvom, a koje su upućene njenom bratu Mateji. Istog dana, je i majka Mateje Nikolina, zatekla na svom automobilu ispred jednog hotelskog parkinga u Tivtu preteće poruke, u kojima se navodi "Nikolina čuvaj svoje dete tu smo", kao i "Iver ne pada daleko od klade, lajavcu malom sa Instagrama ćete davat 40 dana vrlo brzo, odmaraćeš" - tvrdi advokatica Jelena Stanković i dodaje da je navedeni događaj doveo do ugražavanja sigurnosti porodice Đuranović, da su isti u strahu za svoj život i bezbednost, a naročito za život i bezbednost Mateje Đuranovića.

- Povodom navedenog događaja smo obavestili nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, te podneli krivičnu prijavu. Nadamo se da će isti što pre rasvetliti navedeni događaj - kaže Stankovićeva i napominje da se Mateja Đuranović neosnovano kriminalizuje, iako je reč o osobi koja ima samo 18. godina, koja je neosuđivana i koja nema veze sa kriminalnim delatnostima, niti kriminalnim klanovima.

Pretnje smrću

- Želela bih da apelujem na nadležne organe MUP Republike Crne Gore da preduzmu sve neophodne radnje i mere kako bi zaštitili porodicu Đuranović, odnosno istima garantovali bezbednost i sigurnost - kaže advokatica.

Podsetimo, ime Mateje Đuranovića našlo se u medijima krajem septembra kada se pojavila informacija da je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, likvidiran u Panami. Ova informacija ubrzo se ispostavila kao netačna, a na jednom Instagram profilu osvanule su objave u kojima je pisalo kako Đuranović slavi ubistvo Zvicera.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri