OVDE JE ŽIVEO DEČAK KOJI SE UGUŠIO: Potresna priča porodice iz Malog Zvornika - Samohrani otac i deca u kući sa zemljanim podom (FOTO)

Novosti online

24. 09. 2022. u 11:33

U SELU Radalj kod Malog Zvornika jutros oko sedam časova konstatovana je smrt devetogodišnjeg dečaka, rečeno je Tanjugu u PU Šabac.

ОВДЕ ЈЕ ЖИВЕО ДЕЧАК КОЈИ СЕ УГУШИО: Потресна прича породице из Малог Зворника - Самохрани отац и деца у кући са земљаним подом (ФОТО)

Foto: RTS printskrin

Njegova 11-godišnja sestra i otac star 39 godina prevezeni su u teškom stanju bolnicu u Loznici i zadržani na lečenju.

Posle dojave, na mesto nesreće izašli su policija i hitna pomoć, a više tužilaštvo je naložilo obdukciju tela dečaka.

Sumnja se da je smrt dečaka posledica trovanja ili gušenja gasovima, a prema nekim informacijama u kući je bio uključen agregat.

Foto: RTS printskrin

RTS je prethodno javio da je reč o dečaku iz petočlane porodice Ametović, koja živi u izuzetno lošim uslovima.

O četvoro mališana brinuo je tridesetosmogodišnji otac koji zbog bolesti ne može da radi poslove kojima je donedavno prehranjivao porodicu, navodi RTS.

Izveštaj RTS iz februara

U dvorištu trošne kuće nekada se igralo četvoro razigranih mališana. Najstarija Milka je odličan đak, a nakon što ih je majka napustila, morala je prerano da odraste.

- Znam da mesim hleb, kuvam pasulj, supu, da skuvam špagete, krompir - kazala je Milka i dodaje da kada treba da se pomogne tati, unese malo drva, raspremi dvorište.

U kući zemljani pod. Ručak se kuva na starom smederevcu. Na spratu dva kreveta za njih petoro. Kablovi vire iz zida od blata i trske.

Da su Dragan i njegova deca složna i poštena porodica, svedoče komšije.

Komšija Milovan Lukić naglašava da rade na tome da im obezbede cement, šljunak, armaturu, gvožđe da im se kuća malo sredi.

- Da imaju kupatilo da bi mogla deca da sačekaju sledeću zimu u normalnim uslovima - kazao je Milovan.

Ametovići primaju socijalnu pomoć i dečji dodatak, dovoljno samo za osnovne stvari za život. Uz pomoć komšija i drugih dobrih ljudi, možda će dobiti priliku za bolju budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja