POVREĐENI DEČAK IZ VLASOTINCA I DALJE U TEŠKOM STANJU: Na mehaničkoj je ventilaciji i bez reakcija

Игор Митић
Igor Mitić

15. 09. 2022. u 15:02

Sedmogodišnji dečak, koji je u utorak povređen u saobraćajnoj nezgodi u jednom od vlasotinačkih naselja, i dalje je u komi zbog vrlo teške povrede mozga i lobanje.

ПОВРЕЂЕНИ ДЕЧАК ИЗ ВЛАСОТИНЦА И ДАЉЕ У ТЕШКОМ СТАЊУ: На механичкој је вентилацији и без реакција

foto: I.Mitić

O mališanu brinu lekari neurohirurške jedinice intenzivne nege Klinike za anesteziju niškog Kliničkog centra, a njegovo zdravstveno stanje je nepromenjeno. Na mehaničkoj je ventilaciji i bez reakcija.

Dečak je povređen dok je vozio bicikl u naselju u kome živi. On je navodno udario u drvo od koje se odbio na put. Tada je, kako se spekuliše, došlo do kontakta sa putničkim vozilom, pa je mališan pao na asfalt i tako zadobio povrede opasne po život.

Policija je u ovom slučaju završila svoj deo posla i spise predmeta prosledila leskovačkom Osnovnom javnom tužilaštvu koje je saopštilo da je izdalo naredbu o veštačenju, a radi utvrđivanja svih činjenica vezanih za ovaj krivičnopravni događaj.

Nezvanično saznajemo da je za volanom automobila bio dečakov dvadesetogodišnji komšija i da je do povrede mališana došlo u ulici u kojoj postoje ležeći policajci, što ide u prilog spekulacijama da se vozilo nije kretalo velikom brzinom. Pretpostavlja se da će to biti predmet veštačenja koje su nadležni naložili.

Teško povređeni dečak je vozio bicikl sa još trojicom svojih drugova koje je policija, kako saznajemo, saslušala u prisustvu njihovih roditelja. Pouzdane informacije kako je došlo do kontakta automobila i deteta za sada nema.

Ova nezgoda sa teškim posledicama se nesumnjivo odvijala pod specifičnim okolnostima koje zahtevaju vreme da bi organi gonjenja doneli adekvatnu javnotužilačku odluku.

Vlasotinčani su šokirani ovim događajem, a rodbina dečaka je očajna, jer su svesni da mališan vodi tešku borbu za život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!