OVO SU MLADIĆI STRADALI U UŽICU: Mladost okončana na magistrali (FOTO)

N. Janković

11. 09. 2022. u 12:42

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na zlatiborskoj magistrali u nedelju u ranim jutarnjim časovima, poginula su četiri mladića iz grada na Đetinji, vozač Vladimir M. (27) i njegovi saputnici iz džipa BMV Stefan Dž. (21), Uroš D. (22) i Nikola D. (19). Nesreća se dogodina oko 5.30 časova u mestu Surduk, nedaleko od izlaza iz Užica na magistralni put, a u udesu nisu učestvovala druga vozila.

ОВО СУ МЛАДИЋИ СТРАДАЛИ У УЖИЦУ: Младост окончана на магистрали (ФОТО)

Foto: Fejsbuk printskrin

 Svi stradali nalazili su se u džipu BMV registracionih oznaka slovenačkog grada Kopar. Tužilaštvo je u nedelju ujutro potvrdilo da su stradali mladi Užičani.

Prema prvim informacijama posle uviđaja, automobil se kretao iz pravca Užica prema Zlatiboru.

Pod još nerazjašnjenim okolnostima vozač je izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil je preko tri kolovozne trake prešao u levu stranu puta, udario je u zaštitnu bankinu, zatim se klizao nekoliko desetina metara uz ivičnjak. Vozilo je, prema početnim saznanjima, zatim udarilo u stenu i prevrnulo se, da bi se na kraju zaustavilo u desnoj traci puta.

Foto: Fejsbuk printskrin

Trojica mladića stradali su na licu mesta, dok je jedan u teškom stanju prebačen u užičku Opštu bolnicu. Tu je ubrzo podlegao povredama, uprkos naporima medicinara da ga spasu.

Vozač i suvozač u džipu BMV X5 bili su vezani sigurnosnim pojasevima, putnici pozadi ih nisu koristili.

Jedan očevidac je odmah alarmirao policiju, na lice mesta stigla je hitna pomoć, ali je odmah bilo jasno da je reč o užasnoj tragediji. Dok je samo jedan od putnika još davao znake života, pripadnici užičke vatrogasne brigade su iz olupine izvlačili tela stradalih mladića.

- Jedan očevidac je potvrdio da druga vozila nisu učestvovala u udesu. Pre mesta udara u zaštitnu bankinu, vidljivi su tragovi krivudanja vozila po putu – rekao je „Novostima“ osnovni javni tužilac Marko Dimitrijević – Naložena je obdukcija tela stradalih.

Po svoj prilici, džip BMV se kretao velikom brzinom što je dovelo do tragičnog ishoda nereće. Vladimir koji je upravljao džipom, radio je kao vozač u Sloveniji za firmu „A sprint“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)