MAJKA POGINULOG DEČAKA I DALJE U KOMI: Vesnin brat video jeziv prizor, Somborci se udružili da pomognu porodici

Novosti online

23. 08. 2022. u 20:57

VESNA Šahmanović (41) koja je zadobila teške telesne povrede u nesreći u kojoj je poginuo njen osmogodišnji sin kada ih je u centru Sombora pregazio kamion i dalje je u komi, a trenutno nije životno ugrožena.

МАЈКА ПОГИНУЛОГ ДЕЧАКА И ДАЉЕ У КОМИ: Веснин брат видео језив призор, Сомборци се удружили да помогну породици

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Zamenik direktora somborske Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" dr Darko Kosanović potvrdio je ovu informaciju uz napomenu da je teško prognozirati kako će teći dalji Vesnin oporavak, piše "Blic".

- Pacijentkinja se nalazi na Odeljenju intenzivne nege i trenutno nije životno ugrožena. Ona je hemodinamski stabilna i na mehaničkoj je ventilaciji, u narodu nazvanoj izazvanoj ili veštačkoj komi koja na neki način olakšava njen oporavak zato što je zadobila vrlo ozbiljne ortopedske povrede. Operisana je zbog povrede leve butne kosti, kuka i karlice i izgubila je dosta krvi pa je juče organizovana vanredna akcija davanja krvi koje sada ima dovoljno za njen postoperativni tretman - objasnio je dr Kosanović.

U porodičnom domu Šahmanovića u Konjovićevoj ulici vladaju muk i neverica a na kući nesrećno stradalog dečaka koji je sahranjen juče u Somboru i dalje stoji umrlica kao pomen na stravičnu tragediju.

Vesnin brat Mustafa Šahmanović slučajno je tragičnog dana prolazio pored mesta nesreće i video svog sestrića mrtvog i svoju sestru teško povređenu pored zaustavljenog kamiona.

- Vesna i njen sin vozili su se električnim biciklom Vojvođanskom ulicom uz ivicu kolovoza a pored njih je išao kamion. Kako smo čuli, vozač kamiona je navodno rekao da su mu moja sestra i sestrić bili u mrtvom uglu i da ih nije video. Nju je pregazio preko karlice a preko mog sestrića je prešao skroz i on je preminuo je na mena licu mesta. Njena deca stalno pitaju za nju i ne mogu da prihvate da im je brat preminuo a Vesna je i dalje u komi i ne zna da više nema njenog sina - rekao je novinarima Mustafa Šahmanović.

Somborci su nemi zbog tragedije koja je zadesila njihove komšije Šahmanoviće za koje kažu da su čestiti ljudi slabijeg materijalnog stanja.

- To je stravična tragedija. Naš mali komšija je nastradao a imao je samo osam godina. Bio je to živahan dečak i dobar kao i sva njegova braća i sestre. Pre samo godinu ili dve preminuo je Vesnin brat pa se ona brinula i o njegovih dvoje dece. Juče smo išli da dajemo krv za Vesnu i nadamo se da će se oporaviti a sada smo počeli i da skupljamo dobrovoljne priloge u novcu i robi kako bi pomogli nesrećnoj porodici Šahmanović koja je slabijeg materijalnog stanja ne bi li im barem malo ublažili tugu i bol i brigu kako će da obezbede deci sve što je potrebno za školu koja počinje uskoro. Svi smo zatečeni i neutešni zbog našeg malog komšije a jako brinemo za Vesnu i nadamo se da će se oporaviti - priča komšinica porodice Šahmanović.

Podsetimo, tragedija se dogodila u petak 19. avgusta na raskrsnici kod Vojvođanske ulice gde je Vesna koja je vozila svog sina iz za sada nepoznatih razloga podletela pod kamion aranđelovačkih registarskih oznaka gde je inače zabranjeno kretanje teretnim vozilima.

Na toj saobraćajnici postoji video nadzor te se nadležni nadaju da će snimci pomoći tužilaštvu da rasvetli čitav slučaj i sve okolnosti pod kojima se dogodila tragedija.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Zvornika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice