OTKRIVENI BROJNI PREKRŠAJI: MUP proverio vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj

Novosti online

17. 08. 2022. u 19:26

POVDOM saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta 2022. godine dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povređeno 28 srpskih državljana, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, po hitnom postupku, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, izvršili su nadzor pravnog lica - vlasnika tog vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

ОТКРИВЕНИ БРОЈНИ ПРЕКРШАЈИ: МУП проверио власника аутобуса који се преврнуо у Бугарској

Foto: BTA Bulgarian News Agency via AP

Tom prilikom, kod pravnog lica - vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz dece.

BONUS VIDEO - DECU DOVEZLI BUGARSKIM SANITETIMA: Sedmoro povređenih putuje ka Tiršovoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TRAMVAJ OBORIO ŽENU NA AUTOKOMANDI: Hitno prebačena u Urgentni centar, uviđaj u toku