MINISTAR ZDRAVLJA BUGARSKE SAOPŠTIO STANJE POVREĐENIH: Jedno dete je kritično, zadobilo 3 preloma karlice i kuka

Novosti onlajn

15. 08. 2022. u 01:15

BUGARSKI ministar zdravlja je stigao u bolnicu u Staroj Zagori, gde su povređeni primljeni i obišao putnike iz autobusa.

МИНИСТАР ЗДРАВЉА БУГАРСКЕ САОПШТИО СТАЊЕ ПОВРЕЂЕНИХ: Једно дете је критично, задобило 3 прелома карлице и кука

Foto: Printskrin Fejsbuk

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je u bolnicu u Staroj Zagori, gde su smeštena deca povređena u teškom udesu autobusa „Trakija”, koji je izvestio o njihovom stanju.

Autobus koji je prevozio 38 dece iz Srbije, imao je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo na bok u jarku.

- Jedno dete je u kritičnijem stanju, trenutno se rade mere reanimacije, ali je hemodinamski, pokazateljima stabilno. Tokom noći će biti praćena situacja i biće urađena transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra - rekao je ministar.

Dete ima 11 godina i zadobilo je 3 preloma karlice i kuka.

- Dete je pri svesti, sada sam razgovarao sa njim. Ne mogu da kažem da postoji 100 odsto opasnost po njegov život, ali njegovo stanje je kritično - dodao je Medžidijev.

Foto: Printskrin Fejsbuk

Prema njegovim rečima, još jedno dete je smešteno na odeljenje intenzivne nege na posmatranje.

- Ostala deca su u relativno dobrom stanju i u kontaktu su. Oni imaju između 9 i 15 godina. Većina njih ima posttraumatske rane - saopštio je i ministar zdravlja.

Vozač autobusa je u teškom stanju. Jedna noga mu je morala biti amputirana, dodaje ministar.

Neka od dece povređene u teškoj nesreći već su otpuštena. Prevezeni su u hotel u gradu.

Podsećamo, u nedelju uveče, na Auto-putu „Trakija” prevrnuo se autobus srpske registracije u kojem su bila deca. Povređeno je 17 dece. Nesreća se dogodila između 217 i 218 km u pravcu Sofije. Autobus se prevrnuo na bok u jarku, iskopanih desetina metara mokrog banketa.

(Nova.bg)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAMVAJ OBORIO ŽENU NA AUTOKOMANDI: Hitno prebačena u Urgentni centar, uviđaj u toku